lauantai 29. toukokuuta 2010

Mitähän ne nuoret tahtoo?

Tohmajärven Keskustanuoret rojauttelevat kannanottojaan lauantain Koti-Karjalassa. Heiltähän se näyttää käyvän. Edellisen kerran nämä visionäärit tahtoivat opettaa naapuri Venäjää. Siitä taisi mennä tieto Suomen Ulkoministeriöön saakka.
Yhtä vahvaa tekstiä on porukka synnyttänyt nytkin. Tällä kertaa pysytellään onneksi Keski-Karjalan alueella. Pääasiassa.
Tanskan malliin pitää kuitenkin nuorten poiketa ja lausua sikäläisestä kuntapolitiikasta mielipide, joka ei ole oma. Eikä edes siteeratun Kyösti Karjulan, vaan Kristian Dahlin kiteyttämiä. Niitä sanotaan näkemyksiksi jo kannanotossa. Siis niistä ei kannata puhua enempää.
*****
Hellihän se Tohmajärven Keskustanuoria puhuttaa. Seurataanpa heidän mielipiteitään.
Keskustanuoret ilmoittavat torjuvansa jyrkästi sosiaalidemokraattien pyrkimykset lisätä byrokratiaa ja kustannuksia sosiaali- ja terveystoimen kuntayhtymän muodossa tai yritykset etäännyttää palveluja kuntaliitoksen kautta.
Heti perään he sanovat antavansa tukensa pääministeri Matti Vanhasen avaukselle kansallisesta terveysrahastosta.
Siinä on kolme asiaa, joista en minä ainakaan tiedä yhdenkään olevan tällä hetkellä kovin ajankohtainen. En ole kuullut, että mikään näistä kolmesta olisi edes vakavassa keskustelussa saati torjunta vaiheessa enempää kuin kannatettavanakaan. Päättämisvaiheesta puhumattakaan.
******
Sitten kuin loppuhuipennukseksi otetaan puoluepoliittisesta kannanotosta viimeisen kappaleen suora lainaus:
" Annamme poliittisen tukemme Helli-liikelaitokselle. Kiitämme tohmajärveläisiä, kunnan ja eritoten liikelaitoksen henkilökuntaa Hellin alkutaipaleesta. Työ tohmajärveläisten paremman huomisen eteen on kesken ja tuo työ jatkuu, kannanososta todetaan."
******
Siinäpä Tohmajärven Keskustanuorten tervehdys. Heiltä näkyy, kuten edeltä jo kävi selväksi, unohtuvan mitä on jo Hellin tiimoilta tapahtunut ja mitä tulee tapahtumaan.
Helli yritti ulkoistaa ensimmäisenä tehtävänään Tohmajärven terveyskeskuksen. Heiltä on jäänyt huomaamatta, mitä on tapahtunut lääkäripalveluille, labra- ja röntgenille. Myös röntgen laitteet on asetettu myyntilistalle. Vuodeosastoa ollaan Keskustan voimin lopettamassa Tohmajärveltä. Tehostettua asumispalvelua on Helli kilpailutuskilven alla keskittämässä Mehiläisen avustamana Kiteelle.
Jos kaikki saa jatkua, niin kuin Keskustanuorten kannanotoista voi enteillä, ollaan kädet ylhäällä menemässä Kiteen syleilyyn. He eivät huomaa, että palvelut ovat menneet ja tulevat edelleen keskittymään ainoastaan Kiteelle. Ei siinä mitään pahaa ole. On kuitenkin epärehellistä puhua itsenäisestä kunnasta. Itsenäisyys menetetään tätä menoa ilman, että Tohmajärven kunnasta ei jää jäljelle edes kunniallista muistoa.

1 kommentti:

lahjattomat kirjoitti...

no nyt on valamista, ei kun kellahtoo selälleen: keskustanuorten kiitoksia se hellin henkilökunta kuulemma onkin odotellut. nyt kyllä jaksaa taas pitkän aikaa kuunnella palvelujen käyttäjien loistopalautteita!