sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Valikoivaa tietoa ja tiedotusta

Aluehallintovirasto on ylijohtaja Elli Aaltosen allekirjoittamalla ja 6.4.2010 päivätyllä kirjeellä kutsunut Keski-Karjalan kunnat yhteistapaamiseen Kiteelle, joka pidetään kaupungin valtuustosalissa keskiviikkona 5.5.2010 klo 14,00 - 16,00.
Samalla hän pyytää kuntia ilmoittamaan tilaisuuteen tulevat kuntien edustajat.
******
Tohmajärven kunnassa ei ilmeisesti kyseistä tapaamista pidetä kummoisenakaan tapahtumana. Erikseen asiasta kysyttyäni valtuustokokouksen 26.4.2010 lopussa, kunnanjohtaja selvästi vaivautuneena virkkoi...se on sellainen Aluehallintoviraston järjestämä tapaaminen.
Siihen jäi kunnan tiedottaminen tapaamisesta. Kunnanjohtaja kai katsoi, etteivät valtuutetut enempää tietoa asiasta tarvitse. Ainakaan kaikki.
On mielenkiintoista nähdä, ketä kunnasta on armoitettu pääsemään tapahtumaan. Jo nyt tiedän, että seula on entiseen malliin tiheä. Demareita ei ainakaan tähän mennessä ole tilaisuuteen kutsuttu.
Kuntapuheenvuoron pitää aiheesta "Valtion alue- ja paikallishallinnon palvelujen saatavuus" Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen.
Toki merkittävimpiäkin alustajia on tilaisuudessa. Ylijohtaja Elli Aaltonen esittelee johtamaansa Itä-Suomen aluehallintovirastoa.
******
Aluehallintoviraston taholta viestitään, että tilaisuus on avoin kaikille. Myös lehdistölle. Jos tiedotus jätetään kuntien virkamiehille, asiasta ei monelle hiiskuta. Se tiedetään.
Koska allekirjoittanut ei tiedä asiasta enempää kuin mitä edellä olen kirjoittanut, laitan oheen osoitteet, josta asiaa voi tiedustella.
Neuvotteleva virkamies Tuula Kääriäinen: tuula.kaariainen@avi.fi tai puhelin 0400 760731

1 kommentti:

Matti Kosonen kirjoitti...

Luulen, että sinne kutsutaan vain "vastuulliset" (=Olli Riikosen ilmaus)luottamushenkilöt ja viranhaltijat.