maanantai 3. toukokuuta 2010

Tämä tiedettiin ennakkoon

Helli-liikelaitoksella ja Coronialla ovat sukset ristissä. Eikä ihme, kun tietää millaisen sopimuksen kyseiset osapuolet värkkäsivät. Sopimusta on ruodittu tälläkin palstalla ja näyttää siltä, että ruotimista riittää hamaan tulevaisuuteen.
Kun soppaan lisätään tilaajalautakunnan ja Hellin epäselvyydet mistä se tipu tirrii, ei parempaa ole tulossa siltäkään suunnalta.
Edellä olevat ajatukset putkahtivat päähäni yllätyksettä mutta tilaamatta, kun luin Karjalaisen jutun Hellin johtokunnan päätöksistä.
******
Karjalaisen jutussa kirjoitetaan johtokunnan määränneen 40000 euron sakot Coronarille. Edelleen Coronarilta haetaan 134000 euron korvauksia. Perusteina molempiin ovat saamatta jääneet palvelut Hellille eli kuntalaisille.
Mitenkä se mahtaa olla sakkojen ja korvausten saamisen laita? Määrätä voi ja pyytää pitää. Se on selvä. Mutta maksaako kukaan? Ainakaan vapaaehtoisesti. Luulen, ettei ainakaan Coronaria.
Lakitupaan ennakoin mentävän tässäkin tapauksessa. Se maksaa. Ja näistäkin viuluista kustannusvastuu jää veronmaksajalle. Lakimies veloittaa helposti enemmän kuin lääkäri.
*****
Aika näyttää miten asiat etenevät. Milloin jokin taho puhaltaa pelin poikki? Nyt pitäisi olla jo näkyvissä missä vesissä sukelletaan. Sokeakin näkee tämän otsallaan.
Coronaria sotkuun ja sen kanssa tehtyyn sopimukseen on löydettävä syylliset. Joskus pitäisi nöyrtyä katsomaan omaankin pesään.
Ellei omia virheitä ja virheiden tekijöitä saada kuriin, ollaan menemässä yhä suurempiin vaikeuksiin. Tulkaa esiin omilla nimillänne seutuvaliokuntalaiset. Teillä on kuntalaisten silmissä tittelit ja nimet. Olette kuntien ja kaupungin johtajia. Te olitte rakentamassa Helli-liikelaitosta posket hehkuen. Te esittelitte ainoana Hyvänä Hellin ja sinne johtoportaan. Yrittäkää edes tehdä jotain virheenne korjaamiseksi. Sillä virhehän se on ollut tämä himmeli alusta alkaen. Tosin virheenne seuraukset eivät ole yltäneet teihin saakka. Virheestä kärsivät kuntalaiet. Teidät on palkittu paremmilla palkoilla.

3 kommenttia:

Matti Kosonen kirjoitti...

Muistat Veijo varmaan kun vuoden alussa Tilaajalautakunnalle esiteltiin tätä uutta lääkäri sopimusta. Sen hyvyyttä hehkutettiin sillä että nyt maksetaan vain vaikuttavuudesta ei lääkärien paikalla olo tunneista. Annettiin ymmärtää miten tyhmiä olivat aiemmat sopimukset.
No täytyy myöntää että sopimuksella on vaikuttavuutta - en tiedä onko koskaan Keski-Karjalassa vaadittu noin suuria summia sopimus kumppanilta?
Minä olen entistä enemmän huolestunut kuka meillä hoitaa sairaita ensi syksynä?

Reino Löppönen kirjoitti...

Olet kirjoittanut ansiokkaasti vuosien varrella tähän blogiisi. Mietiskelin mihin kaikkeen oletkaan ottanut kantaa. Olen pähkäillyt, montakohan niistä on ollut positiivista ja sellaista josta olet voinut todeta edes jotakin myönteistä.
Tulee yksi mieleen, se oli hallituksen yksimielinen esitys hallin rakentamiseksi Nordic-koivu Oy:n käyttöön.
Tosin sitä iloa ei sitten kauan kestänyt, vaan valtuustossa demarit vastustivat rakentamista ja taisitpa kirjoitella jotakin ja selitellä demariryhmän kantoja parhain kykysi mukaan.

Mietin, onkohan miten uskottavaa olla koko ajan jotakin asiaa vastaan, luulen, että se lukijajoukossa ajanmittaan vie uskottavuutta. Odotan innolla kuinka kommentoit tilipäätöstä kunhan se tulee valtuuston käsittelyyn. Olettamukseni on se, että saat plus-merkin väännettyä miinukseksi.

Ystävällisin terv. Reino

Rita kirjoitti...

Voi hyvä Reino! Kannattaa todella miettiä "mitenkä uskottavaa" olisi jos henkilön mielipide/kanta aika-ajoin muuttuisi ja perustelut sitä mukaa. Soutaisi ja huopaisi, kun uusia käänteitä ja tosiasioita eteen tulee.

Vaan kun ei taida olla mitään salattavaa tms. "menetettävää", pikemminkin päinvastoin. Kun ei Helli tiineekskään Veijoa saa eikä henkiriepukaan taida Hellille kelvata.

Eli jos tästä case "Hellistä", jotain positiivista oikein hakemalla hakee niin ensimmäisinä tulee mieleen Veijo Tuunanen ja hänen työnsä tilanteen korjaamiseksi - on palanut aikaa sekä rahaa, terveyttäkin. Onneksi nuo sairaudet ovat edes lisääntyvä luonnonvara.

Hienoa, jos jo tässä vaiheessa alkaa mietityttämään... useampiakin... ja jos se miettiminen vielä johtaa toimintaan, siinähän on kyseessä muutos! Ei pidä pelätä. Mietitään, rakentavasti.

Rita Tynkkynen,7.5.2010 klo 9:32