tiistai 1. joulukuuta 2009

Oottako nähnyt viisasta miestä?

Oman tunnustuksensa mukaan se ei ole Mauri Pekkarinen. Maanantain MOT-ohjelmassa Pekkarinen sanoi toimittajalle, ettei hänkään tiedä kaikkea.
Yllättävä tunnustus, kun kysyttiin syntyneistä uusista työpaikoista, joista ministeriö oli tiedottanut tarkasti, mutta joita toimittaja ei ollut löytänyt.
Kuvakulma oli rajattu niin, ettei näkynyt oliko Pekkarisella sormet ristissä tunnustusta tehdessään. Kasvoista näki, että sangen närkästynyt hän oli toimittajalle.
******
Pääministeri Vanhanen on lausunnoissaan selkeä. Nimittäin silloin kun hän sattuu asian muistamaan, eikä se ole hänen imagoaan loukkaava.
Vanhasen kohdalta on hyvä asia se, että jos hänen sanomansa on epämiellyttävä, kannattaa kuunnella mitä hän asiasta sanoo huomenna. Se on voinut muuttua täysin. Nyt en muista nostetaanko vai lasketaan tänä päivänä suurituloisten veroja.
Pienituloisten kohdalta Vanhasen ei tarvitse muuttaa mielipidettään. Verot ovat aina tapissaan.
******
Jutta Urpilainen osaa puhuessaan laittaa sormet somasti suppuun. Voisin kuunnellakin hänen sanomaansa, mutta iästäni johtuen katson Juttaa mielujimmin kuin kuuntelen.
Sitä minä tässä olen pohtinut, olivatko Juttan valitsijat kaikki minun ikäisiäni. Meillä kun on ongelmana katsoa enemmän kuin kuunnella nättejä naisia. Katsotaan nyt niin kauan kuin näkökyky pelaa. Tai hankitaan kuulolaite. (Ruotsiksi: Höraparat.)
*****
Jyrki Katainen, tämä Savon ihmepoika, joka on imenyt itseensä kaikki heimonsa luonteen piirteet. Sanomattakin on selvää, että niillä pääsee pitkälle. Vaikka varsi olisi vähäinen, niin ääni saattaa tulla syvältä ja bassona.
Ääni herättää luottamusta, ainakin vaaleissa. Sanomasta ei ole perua. Onhan se ehtaa savolaista. Härskeintä savolaisuutta on mennä työkäsineiden, lapion ja kuokan kanssa valokuvaan. Ei onneksi työhön vaan talkoisiin. Tosin talkoissakaan onko kukaan nähnyt savolaisen paiskivan töitä. Katainen on oikeaa esimies ainesta. Kaukana rönttähommista. Ja pienistä palkoista.
******
Jos joku luulee, että yritän panna halvalla kyseisiä politiikkoja, erehtyy. Olen kansanvallan kannattaja. Jos näihin ei olla tyytyväisiä, pitäisi kansa vaihtaa.
Sama pätee kunnalliselämässäkin. Joskus voisivat äänestäjät kysyä valtuutetuilta, mitä mieltä he ovat esim. kyläkouluista tai terveyskeskusten vuodeosastoista. Tai mahlahallista. Saisitte päätellä millä tasolla vastaukset ovat suhteessa jo tehtyihin päätöksiin.

Ei kommentteja: