maanantai 7. joulukuuta 2009

Rääkkylä kyselee lääkäritilanteestaan

Rääkkylän kunnanhallitus on huolissaan lääkäripalveluistaan tulevana vuonna. Rääkkylään on peruspalveluohjelmassa sovittu arkisin klo 8-16 väliseksi ajaksi. Ostolääkäreiden kilpailutus synnytti epävarmuutta. On pelättävissä, ettei palveluja saataisikaan sovitussa määrässä.
Rääkkylästä kysellään uuden tilanteen perään niin Helliltä kuin sosiaali- ja terveyslautakunnalta.
Helli on sopinut itsenäisesti Hellin lääkäripalvelut. Tietoja ei lautakunnanjäsenille asti ole tihkunut. Ei sopimuksen sisällöstä enempää kuin sanktiopykälistä. Kunnanhallitus ei mielestäni turhaa ole ollut huolestunut.
Totean vain elettävän Hellin hallintohimmelin varjossa, jonka viisaat luottamushenkilöt ovat seutuvaliokunnan ohjauksessa rakentaneet. Kysely pitäisi osoittaa sinne, jotka sotkun ovat synnyttäneet.
********
Lyhyt se on kunnanjohtajien muisti Keski-Karjalassa. Eikä heistä ylpeyttäkään näytä löytyvän. Luin lehdistä miten johtajat ottivat näyrästi ja kiidollisuudella vastaan valtiovallan armopalat 1,7 milj. euroa peittämään talousaukkoa, joka oli syntynyt johtajien johtaessa kuntiaan.
Aikaisemmin tarjottu 10.5 milj. euroa sanottiin niin pieneksi summaksi, ettei siihen kannattanut kiinnittää huomiota. 4 milj. säästöt saataisiin Hellin ensimmäisenä toimintavuonna, sanoivat kunnanjohtajat ryhmästään jota seutuvaliokunnaksi kutsutaan.
Niin, Hellin tulevan vuoden budjetti näyttää tarvitsevan yli kahden miljoonan lisätilkettä.
Palvelut on kuntalaisille annettava ja se tietää myös, että rahat Hellille. Kummaisenkaan todisteluun ei tarvita kuntamaisemaa. Vain vähän maatiaisjärkeä. Valtiovallan Keski-Karjalaan antamalle 1,7 mij. eurolle löytyy käyttöä. Kiitoksia vaan.
Kunnanjohtajien uho, että saatu lisätuki olisi jotenkin heidän ansiotaan, niin kuin lehtijutusta helposti voi päätellä, on turhaa. Paremminkin voi sanoa, että rahat saatiin johtajien toimesta huolimatta.

Ei kommentteja: