maanantai 28. joulukuuta 2009

Lähden reissuun

En kuitenkaan niin kauas kuin joidenkin tiedän toivovan. En edes sinne missä pippuri kasvaa. Teempä vain sukulointi matkan. Käyn tarkistamassa missä ne kutsut viipyvät. Viime vuonna lähetetytkään eivät ole tulleet perille. Joulukortit tuli, vierailukutsut ovat taas häveissä.
Vähän niin kuin hyvän loppuvuoden toivotusten takia piipahdin kunnanvirastolla. Mutta tyhjä talohan siellä oli. Kaikki johtaja ja päällikkö nimikettä käyttävät olivat häippässeet lomille. Ja vielä yhtäaikaa. Se niistä herrojen tärkeistä paikalla oloista.
Mitä herrat edellä, sitä pienemmät pomot perässä. Huoneet olivat tyhjillään heilläkin. Teknillisessä toimistossa oli ovessa aukioloajat. Ne kuitenkin kumottiin ilmoituksella, että toimisto on kiinni klo 11,00 - 12,00. Ovet olivat lukossa mutta onneksi sisällä paloivat valot. Se siitä yleisön palvelusta.
Kirkkoherranvirastoon en uskaltanut edes poiketa.
*******
Voi, voi sitä Nykäsen Mattia. Eikö se opi ikinä? Matista kirjoittaville toimittajille lähetän terveisiä. Ei tarvitse olla Olympia-voittaja, ei maailman mestari, ei edes mäkihyppääjä, että pystyy tappelemaan, puukottamaan ja hakkaamaan vaimoaan. Matin tapaisia kavereita ovat linnat pullollaan. Käykää vankilassa katsomassa heitä ja kirjoittakaa heistä. Vaihteeksi. Ei menisi urheilijoilta loppu maine, mikä vielä "dooppinkistä" on jäljellä.
*******
Hyvää loppuvuotta kaikille ja parempaa tulevaa vuotta. Mitenkä sitä sanotaan, kiitos menneestä ja toivotaan parempaa tulevaa. Saatan kirjoittaa reissustakin. Ainakin nelosten lyhyeisiin.

Ei kommentteja: