Myönnän etten enää kuulu niihin, joilla on ensikäden tietoa kunnan asioista. Olen ns. yleisen tiedon varassa. Se saattaa ollakin hyvä. Voi katsoa asioita laajemmin ja ilman sidosta jokapäiväiseen kuntapäättämiseen.
Niinpä tietoni pohjautuvat lehdestä luettuun, mitä tulee esim. tohmajärveläiseen koulukeskusteluun. Viimeistäänkin eilisen sivistyslautakunnan kokouksen jälkeen voi sanoa, että kouluasiat eivät enää ole kenenkään hallinnassa. Vähiten niiden, joilla pitäisi tieto- ja taito niiden hallintaan olla.
*****
Seuraavassa haja havaintoja kouluasioiden nykykulusta.
Kysyä sopii onko vs. sivistystoimen johtaja rehtori Juntunen jäävi esittelemään kouluasioita? Mielestäni ei. Syytä jääviyteen en ainakaan minä löydä kuntalain 52 §.
Oliko viisasta tehdä päätöksiä puheenjohtaja Otto Saikkosen esittelynpohjalta? Valmistelut päätöksiin olivat tehneet toiset henkilöt ja ne eivät kelvanneet lautakunnalle. Miten puheenjohtaja pystyi sisäistämään muuttuneen tilanteen niin, että pystyi heti tekemään aivan uudelta pohjalta päätösesityksensä? Mielestäni ei koska siinä hötäkässä meni Saikkosen oma koulu. Asia olisi tullut siirtää myöhemmin päätettäväksi. Mutta se kiire, joka on vaivannut nykyisen kunnanjohtajan aikana muitakin päätöksiä.
Mitä tapahtui kokouksessa sellaista, että ensin kun esitetään, ettei kouluverkkoon puututa, kohta seuraavassa pykälässä ollaan yhtämieltä, että koulu lakkautetaan. Johdonmukaisuus päätöksenteossa ainakin horjuu ja se vie uskottavuutta lautakunnan jäseniltä.
*******
Lisään tähän omia mielipiteitäni koulukeskustelusta ja siihen liittyvistä päätöksistä:
Kuka veti maton kunnanjohtaja Riikosen alta? Kunnanjohtaja oli valmistellut ja pohjustanut päätökset hyvinkin laaja-alaiseti.
Vetikö maton päätösehdotuksen tekijäbulvaaniksi joutunut kokematon ja juuri kunnallispolitiikkaan tullut Otto Saikkonen?
Häärikö muutosehdotusten takana yksinkertaisen enemmistön valtuustossa oleva keskustapuolue johtohenkilöineen?
Selvisikö Akkalan koulu ilman vertailukeskustelua lakkautuslinjalta siksi, että hallituksen puheenjohtaja Leena Väistö vapautui näin valtuustoäänestyksessä kiusalliselta tilanteelta.
"Ostettiinko" uudella lakkautuslistalla henkilöitä lakkautusten puolelle, jotka olivat jo vaalilupauksissaan sitoneet kantansa Akkalan koulun säilymiseen?
Joutuiko Peijonniemi lopettamaan toimintansa, kun siltä alueelta ei löytynyt "kellokasta" koulun säilyttämisen puolustajaa.
Koko kouluasia on karannut käsistä. Sitä ei näy hallitsevan enää kukaan. Kannattaa odottaa valtuuston kokousta. Mielenkiintoa asiaa kohtaan sielläkin riittänee.
Uskallan epäillä, että farssi jatkuu.
keskiviikko 25. helmikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti