keskiviikko 18. helmikuuta 2009

MIKSI KESKIKARJALANNELOSET?

Minulle on yllä oleva kysymys tehty lukuisia kertoja. Miksi lähdet mukaan? Kysymyksiä olisi vastattavaksi loputtomiin.
Olen tosiaan mukana yhtenä kirjoittajana tänään aloittavassa verkkolehti KeskiKarjalanNelosissa. Miksi? Syitä kirjoittajalla riittää. Yksi syy, joka on täysin suljettu pois, on raha. No, toinen voisi olla maine. Senhän olen jo menettänyt tätä blogia pitäessäni.
Uskon, että uusi verkkolehti antaa mahdollisuuden monipuolisempaan kirjoitteluun. Onhan jo tässä vaiheessa mukana useampi kirjoittaja ja tarkoitus on heidän lukumääräänsä lisätä.
Neloset omilla kirjoituksillaan näyttävät, tuleeko sillä olemaan lukijoita. Millaisen aseman se saa keski-karjalaisessa mediakentässä? Vai saako lukijoita lainkaan? Jos ei lukijoita, ei kirjoittajatkaan toisilleen pitkään kirjoittele.
Blogiani tulen jatkamaan. Se linkittyy suoraan nelosen blogeista hiirtä napsauttamalla pärstäni kohdalla. Blogini täydentää nelosia ja neloset blogiani.
* * *
Jokaisella julkaisulla on taustaryhmänsä tai omistajansa. KeskiKarjalanNelosilta sellainen puuttuu. Siksi nelosten jutut lähtevät ilman sensuuria ja taustaideologista tarkoituksenmukaisuutta.
Joku voi sanoa, ettei sellaista ole ainakaan Karjalaisella. Sitä toimittavat ammattilaiset. Ei ainakaan paikallislehdilla. Onko vai ei, sen saa lukija omissa aivoituksissaan päättää.
Sitten se politiikka. Puoluepoliittisesti olemme vapaita. Emme kirjoita minkään aatteen puolesta tai sitä vastaan. Pysyttelemme mahdollisimman kaukana puoluepolitiikasta.
Sitä vastoin yhteiskuntapoliittisesti tulemme olemaan aktiivisia. Käsittelemme yhteisiä yhteiskunnassa tapahtuvia asioita omasta henkilökohtaisesta näkökulmasta käsin. Erityisesti Keski-Karjalassa meneillään olevat sosiaali- ja terveyspalvelut sekä koulukeskustelut uskoisin olevan kirjoittelun kohteena jo siksi, että ne koskettavat suurinta osaa asukkaista.
* * *
Tuli mainittua tuossa äsken paikallislehdet. Uskoisin, että niiden kanssa emme lähde kilpailemaan lukijoista. Voimavaramme eivät siihen riitä.
Sitä vastoin paikallislehtien juttuihin voimme silloin tällöin kiinnittää huomiota. Varsinkin, jos niissä ilmenee "korjattavaa".
Sellainen korjattava olisi viimeisimmässä UutisAlasimessa ollut juttu, joka käsitteli kunnanjohtaja Olli Riikosesta tehtyä kantelua. Jutussaan Alasimen toimittajalta oli mennyt sekaisin hallituksen ja valtuuston kokoukset ja siellä tapahtumat.
Kantelu oli tehty kunnanhallituksen kokouksen tapahtumista, ei valtuuston kokouksesta. Teuvo Korpelainen ei mitenkään liity kantelutapahtumiin.
Sanatarkan kantelutekstin voi tarkastaa blogistani. Niin olisi voinut tarkastaa toimittajakin.
Antoisia lukuhetkiä www.kotipalsta.blogspot.com sekä http://neloset.wordpress.com palstoilla.

Ei kommentteja: