maanantai 2. helmikuuta 2009

Hajontaa kunnanhallituksen tiedottamisessa

Karjalaisen nettiuutisista luin, että Tohmajärven terveyskeskuksen vuodeosasto supistuu 40 vuodepaikasta 23-38 paikkaan.
Tulkitsen noin suuren hajonnan tietoiseksi harhaanjohtamiseksi tai täydelliseksi asiantuntemattomuudeksi. Onhan siinä vissi vaikeus remonttimiehelle, kun alkaa saneeraushommat, tekeekö sänkypaikkoja 23 vai 38 kpl. Vaikka joukkoon mahduttaisi kerrossänkyjäkin.
Sote/hellin aivoituksista ei ota selvää enää Erkkikään. Lukekaa nyt kuitenkin Tohmajarvi.fi sivuilta mitä kunnanhallituksen esityslistan sivuilla asiasta sanotaan. Eihän sieltä koko totuus näy, mutta enemmän kuin mitä nyt lehtiuutisessa sanotaan.
Eli, että vuodeosasto Terveyskeskuksesta lähtee. Valitettavasti.

Sain minäkin kutsun Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenenä koulutukseen, jossa käsitellään sosiaali- ja terveyshuollon ajankohtaisia asioita.
Kutsu oli osoitettu kunnissa ja kuntayhtymissä oleville luottamushenkilöille.
Hyvä se on, että koulutusta on saatavilla. Yksi asia vain arveluttaa.
Viiden tunnin koulutuksesta minun pitäisi maksaa 40 euroa. Kun päälle pannaan kyytikulut Kiteelle, niin homma on sen verran kallis, ettei siihen luottamushenkilön varat riitä. Ainakaan minun.
PS.
Tai yhdellä ehdolla. Tulen, jos luennoitsijat Airi Turunen ja Arja Jämsen eivät ota esityksistään palkkaa.
Tehdään yhdessä säästöjä kunnille. Niinhän luvattiin, kun Helli perustettiin.

1 kommentti:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Jollakin se Hellikin pitää rahoittaa;) Luottamushenkilöillä on mistä ottaa, ehe ehe.

Ja kyllä viranomaisten on ylipalkkansa saatava, sen puolestahan tässä on taisteltu vuosikaudet. Hyvän eläkkeen toivossa.

Vai luuleeko vielä joku syyski jotakin muuta?!