maanantai 16. helmikuuta 2009

Kysytään eduskunnan oikeusasiamieheltä

Veijo Tuunanen 1/2
Talluksentie 23 A 2
82600 Tohmajärvi
Puh. 050 3634340
Sähköposti:veijo.tuunanen@luukku.com
Asia: Kantelu




EDUSKUNNAN OIKEUSASIAMIES




Onko Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen menetellyt lainmukaisesti, laiminlyönyt virkavelvollisuuttaan tai käyttänyt väärin harkintavaltaansa esittäessään kunnanhallituksen 15.12.2008 kokouksen asiakohdassa 9 päätösehdotuksen ”Helli – liikelaitoksen atk – hankinnat, lisämäärärahan varaaminen v. 2008 talousarvioon.”
Lisämäärärahan suuruus oli 60000 euroa.

Hallituksen kokouksessa kunnanjohtaja salasi hallituksen jäseniltä, että laitteet olivat jo ostetut ja osiltaan käyttöön asennetut.

Hankinnat, laitteiden luovutukset ja niiden kustannusvastuut liikelaitos-Hellille ovat Keski – Karjalan kuntien sosiaali – ja terveystoimen yhteistoimintasopimuksessa määritelty.
Sopimuksen on Tohmajärven kunnanvaltuusto 23.6.2008 hyväksynyt ja se on allekirjoituksellaan kunnanjohtaja vahvistanut 12.8.2008.
Sopimuksen asiakohdassa 6 (kalusto, laitteet ja kojeet) määritellään liikelaitos-Hellille korvauksetta luovutettavasta laitteista. Kyseisen sopimuskohdan viimeinen lause kuuluu sanatarkasti: ”Tulevista kalusto- ja laitehankinnoista vastaa liikelaitos.”

Meillä allekirjoittaneilla kunnanhallituksen jäsenillä ei ole tiedossa kuka hankinnat on suorittanut, millä valtuuksilla ja milloin?
Onko hankintaan liittynyt toimivallan ylityksiä ja miten kustannusvastuut tällaisessa tapauksessa jakautuvat sekä mikä on kunnanjohtajan ja hallituksen jäsenten asema kun päätökseen liittyvä oleellinen asia hallituksen jäseniltä salataan?

Syntyykö kunnanjohtajan menettelystä Tohmajärven kunnalle sellaisia ylimääräisiä kuluja, jotka sille eivät sopimuksen mukaan kuulu?


2/2



Mitä asiaan vaikuttaa se, että toisella 12.8.2008., sopimuksen allekirjoittaneella kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuomo Erosella ei ole ollut Tohmajärven kunnanpuolesta sopimuksen allekirjoitusoikeutta?

Onko kunnanjohtaja Olli Riikosen menettely asian mukaista, kun hän hallituksen 22.12.2008 pidetyn kokouksen asiakohdassa 3 :”Kunnanvaltuuston kokouksen 15.12.2008 päätösten täytäntöönpano.”, esittelee päätösehdotuksessaan valtuuston päätökset lain mukaisiksi ja täytäntöön pantaviksi, vaikka valtuuston pöytäkirjaa pöytäkirjan tarkastajat eivät ole allekirjoituksillaan vahvistaneet?



Tohmajärvi 29 p:nä joulukuuta 2008.




Veijo Tuunanen Lauri Heinonen
Tohmajärven kunnanhallituksen ja Tohmajärven kunnanhallituksen javaltuuston jäsen valtuuston jäsen

Ei kommentteja: