Suomessa alhaisin kunnallisveroprosentti 16,5% on seitsemässä kunnassa.
Korkeinta veroprosenttia 21% perii kaksi kuntaa.
Vuoden vaihteessa toteutetaan 32 kuntaliitosta, jonka johdosta kuntien lukumäärä vähenee 67 kunnalla. Samalla ja samasta syystä kunnallisvero laskee 42 kunnan alueella.
Suurin pudotus on Maskuun liittyvässä Askaisissa, jossa vero laskee 3 prosenttiyksikköä 16,5:teen, mikä tekee rahassa keskimäärin 50 euroa asukasta kohti kuukaudessa.
Pohjois-Karjalassa korkein tuloveroprosentti on Kiteellä 20,75.
Alhaisin Valtimolla 18,75.
Kitee 1,25 prosenttiyksikön korotuksellaan 20,75:teen pääsee lähelle Suomen korkeinta tuloveroprosenttia 21 %, jota peritään kahdessa kunnassa; Haapajärvellä ja Oulaisissa.
Tohmajärvi korotti kunnalisveronsa 20.50:neen.
Jope Ruonansuun sketsissä herkkä mies ottaa kaikki syyt kontolleen pillahtamalla itkuun ja sanomalla: "Miun syy. Se on miun syys".
Kuka ottaa verojen korotuksesta syyn niskoilleen. En ainakaan minä ja edustamani valtuustoryhmä. Neljä kunnallisaloitetta teimme, joilla kaikilla pyrimme talouden tasapainottamiseen ja kuntalaisten palvelujen turvaamiseen omalla paikkakunnalla. Etsimään edes vaihtoehtoja nykymenolle.
Aloitteet eivät kelvanneet kunnanjohtaja Olli Riikoselle, ei kunnanhallituksen keskustalaisille, eikä lopulta keskustan yksinkertaiselle enemmistölle valtuustossa.
Jotain ihmettä kuntatalouden hoidossa täytyy olla. Korpikunta Valtimo ilman teollisia työpaikkoja pystyy hoitamaan kuntatalouttaan jopa kiitettävästi.
Vastaavasti Kiteestä ei voi sanoa samaa. Eipä juuri muistakaan Keski-Karjalan kunnista. Kun valtuutetut eivät tietotaidoltaan varmaankaan poikkea toisistaan Valtimolla ja Keski-Karjalassa herää kysymys, löytyykö ero johtajista.
Miettikääpä sitä arvoisat johtajat: Kirsi Hämäläinen, Olli Riikonen, Turunen ja Eronen. Vaikkapa siellä seutuvaliokunnassa.
tiistai 18. marraskuuta 2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Tässä lopussa on jo teemakin valmis näytelmään.
Lähetä kommentti