keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Röyhkeimmät ajavat mutkat suoriksi

Olen jo ensimmäistä ajokorttiani suorittaessa hyväksynyt liikennesääntöjen noudattamisen. Olen yksilönä hyväksynyt yhteisön laatimat raamit , joilla yhteisillä teillä liikutaan. Mielestäni se on taannut myös oman turvallisuuteni liikkumiseen ja hyväksynyt vastuunkannon myös kanssaliikkujista.
* * *
Samoilla periaatteilla olen yrittänyt elää myös siinä maailmassa, jossa kulloinkin on yhteisön edut olleet mukana. Luulen siinä joten kuten onnistuneenikin.
Vasta viimeiset kaksi vuotta ovat olleet periaatteeni toteuttamiselle vaikeita. Kysymyksessä on tohmajärveläisten asioiden hoito kunnallisessa järjestelmässä. Eritoten kunnanhallituksessa ja kunnanvaltuustossa. Yhteisesti hyväksytyt "liikennesäännöt" ovat totaalisesti unohdettu.
Kunnanhallitusta ja valtuustoa on ohjattu oikomaan kurvat suoraksi. Tärkeintä ei ole ollut hyvä ja turvallinen liikennetapa vaan kurvat suoraksi ja kuskille kunniaa ja turvattu asema tallissa.
* * *
Toteamukseen tulin kun luin tämän päivän Karjalaisesta Sote/helli uutisia. Siellä puhuttiin sellaisia asioita varmoina, joista päätöstä ei ole tehty enempää Tohmajärven kunnanhallituksessa kuin valtuustossakaan. Kysymyksessä olivat korkeat virkamiehet, jotka tulevat ulkopuolelta kunnan nykyisten ko. virkojen hoitajien.
Asioiden hoitotapoja, kunnanjohtosääntöjä ja luottamushenkilöiden vapaata harkintaa ja päätösoikeutta loukataan tällaisella menettelyllä niin rankasti, että sillä luulen olevan pitkät vaikutukset koko kunnan tulevaisuuteen, mutta ennen kaikkea myös kuntalaisten palvelujen saatavuuteen omalta paikkakunnalta.
Olen omalta osaltani yrittänyt vaikuttaa siihen, että "liikennesääntöjä" edes yritettäisiin noudattaa. Totean surkeasti epäonnistuneeni yrityksessäni. Kuin myös siinä, jolloin kuskia Tohmajärven ralliautoon valittiin.
Olen aikaisemminkin sanonut tämän. Tuntuu helpottavalta pudota kyydistä.

1 kommentti:

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Elähän totea vielä mitään epäonnistumisestasi. Ei näitä lopputuloksia vielä tiijjä.