keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Tohmajärven kunnanhallituksen päätöksiä

Olin kunnanhallituksessa 2007 kun Värtsilän Pitäjäyhdistys ry:lle myönnettiin puskurilainaa. Kysymyksessä oli hanke "Kaksipuolinen ikkuna Akkuna-Okno." Ota tuosta selvää mitä hankkeella ajettiin takaa. Minä en saanut selvää silloin, enkä saa vieläkään.
Kysymyksessä oli laina kunnalta. Määrältään 30000 euroa. Vastustin lainan antamista, koska kunta ei ole pankki. Lisäksi pankkilainaa oli silloin ja on nyt helposti saatavissa. Kunnassa oli muistaakseni 30000 varattu tämän tyyppisiin asioihin. Oliko peräti valtuuston siunaus silläkin. Valtuuston ohjeistuksessa muistaakseni oli myös kohta, ettei kyseistä rahaa voi käyttää yhteen kohteeseen kuin korkeintaan 15000 euroa.
No, lainahan annettiin. Tietenkin äänestyksen jälkeen.
********
Niinhän siinä tässäkin lainassa taas kerran kävi. Lainan häntä 6000 euroa on maksamatta. Pitäjäyhdistys keksi pyytää kunnalta, että loppulaina kuitataan maksetuksi yhdistyksen kunnalle vuonna 2010 tekemiä töitä vastaan. Mitä töitä ja kuka työt on tehnyt ja minä päivinä? Nämä perustiedothan on yleensä työsuhteissa.
Kun en ole hallituksessa niin minulla ei ole tietoa. Liekö kenelläkään.
Lopputulema on sama kuin lainaa annettaessa. Äänestettiin ja laina tuli äänestyksellä kuitatuksi.
Äänestys on Tohmajärvellä yleisin asioiden hoitotapa kunnassa. Jos olet oikeaa porukkaa niin asiat hoituvat haluamallasi tavalla. Myös velat.
********
Tohmajärven niinkuin muidenkin kuntien asioita hoidetaan poliittisten puolueiden voimasuhteiden ohjaamina.
Virkamiehet eivät yleensä tunnusta puoluepoliittista kantaansa. Varsinkaan jäsenkirjasitoutumistaan. Erityisen herkkiä ollaan kunnanjohtajan sitoutumisesta yhteen poliittiseen puolueeseen. (sanon yhteen, kun eräs kunnanjohtaja räväytti nähtäväkseni kahden puolueen jäsenkirjan)
Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen on pitkään liputtanut sitoutumistaan yhteen puolueeseen. Nyt hän on sen puolueen kansanedustajaehdokkaana.
Taannoin kunnanhallitus myönsi hänelle tätä työtä varten virkavapautta. Mikä on kohtuullista. Jotain siinä meni kuitenkin poskelleen. Oliko se ykköspäivien käyttöä koskeva kohta vai joku pikalähtöjärjestelmä. En ole nähnyt pöytäkirjaa.
Ja taas äänestettiin. Äänin 4-3 voin todeta kunnanhallituksen tukeneen kunnanjohtajan työtä kansanedustajaehdokkaana.
PS. Tohmajärven kunnanvaltuustossa on ainakin kaksi muuta, ellei kolme kansanedustaehdokasta. Mahtaa olla seuraava valtuustonkokous samalla ehdokkaiden puhetilaisuus. On epistä, jos kunnanjohtaja korokkelta saa enemmän puheoikeutta kuin pulpetissa istuvat ehdokkaat.

Ei kommentteja: