perjantai 18. helmikuuta 2011

Helli jumii omissa lähtökuopissaan

Ongelman ydin on, ettei Helli saa virkalääkäreitä eikä johtavaa lääkäriä. On selvää palvelujen vajavaisuus näillä osioilla.
Puhelimet eivät edelleenkään pelaa. Niihin ei vastata tai sitten yhdeydet katkeilevat.
Kansalaiset osoittavat mieltään ja keräävät nimilistoja palvelujen parantamiseksi.
Rääkkylä on tiensä valinnut ja jättää Hellin.
Siis palvelut heikenevät, mutta kustannukset kohoavat.
******
Mutta mitä tekevät virkamiehet palvelujen parantamiseksi. Ei juuri mitään. Kaivautuvat entistä syvempään puolustuspoteroihinsa.
Muutama virkahenkilö on katsonut viisaimmaksi siirtyä sivuun. Tilalle ovat tulleet uudet henkilöt. Voivatko he juuri tehtäviinsä tulleina saada korjauksia aikaan? Tuskin ainakaan lyhyessä ajassa.
Hellin johtokunnasta on lähtenyt kaksi henkilöä. Tilalle on tullut henkilö Joensuusta ja toinen Helsingistä. Keski-Karjalastako ei kukaan halunnut johtokuntaan? Ilmeisesti niin.
Kiteen kaupunginjohtajan jakkaralle ei näytä löytyvän kovin pitkäaikaista istujaa. Maanantaina aloittaa Eeva-Liisa Auvinen. Talousihminen. Saako hän tolkkua alaisiinsa virkamiehiin ja luottamushenkilöihin? Ajattelen tässä Hellin toimintaa.
Hallintojohtaja Tiina Eskelisen aivoitusten pohjalta Kiteen kaupunginhallitus työnsi Helliin ja tilaajalautakuntaan kohdistuneet moitteet ja muutosvaatimukset näiden itsensä selvitettäviksi. Mistä lie perusteet esitykselleen löytänyt. Yhteistoimintasopimuksesta tai kuntalaista ei tämmöistä ohjeistusta löydy.
Rääkkylän tapahtumat eivät näytä liikauttavan tilaajalautakuntaa enempää kuin Kiteen kehitysjohtaja Nina Holopaista. Hän ilmoittaa odottavansa lainvoimaisia päätöksiä. Mistä asiasta? Vanhukset ja sairaat on hoidettava jo sen lain perusteella, joka säätää heitteille jättöä.
Mutta mitä tekee Helli. Se perustaa tiedottajan viran. Hakuvinkki löytyy Nelosista. Miten tiedottaja parantaa palveluja? En minä vaan tiedä.
Toimi tai virka perustetaan jotain tarvetta varten. On oltava tarve, jonka täyttäminen parantaa palvelua. Kunnallisena hoidettuna tiedottajaa ei Keski-Karjalassa tarvittu. Hellin hallintoa on moitittu mammuttimaisesta koostaan ja johtajiensa ja päälliköjensä lukumäärästä. Nyt moitittavuuteen on tulossa yksi virkahenkilö lisää.
Kuka viheltää Hellin kohdalta pelin poikki. Tai ainakin aikalisän.

1 kommentti:

Raimo kirjoitti...

Ehkä mielenosoitus torilla viheltäisi pelin poikki ennen seuraavia kunnallisvaaleja.