maanantai 7. helmikuuta 2011

Onko Hellillä vielä tiedotettavaa?

Myöhäistä on turinat, kun pas.. on jo housuissa. Sanonta tulee mieleen, kun luin Karjalaisesta juttua Keski-Karjalan päättäjien "seminaarista", jossa pohdittiin sosiaali- ja terveyshuollon yhteistoiminta-alueen lähtökohdista, toimijoiden roolista ja vastuiden selkeyttämisestä.
Asioista, joista olen väsännyt kohta tuhat juttua. Vastoin päättäjien tahtoa tosin. Nyt samat päättäjät ovat muuttaneet kantansa tiedottamiseen. Perustetaan Helliin oikein tiedottajan vakanssi. Päättäjät, ketä tällä kertaa lienettekään, olette kaksi vuotta myöhässä. Valitettavasti.
Seminaariin oli kutsuttu toinen toistaan erikoisempaa erityisasiantuntijaa neuvomaan miten täällä tulee toimia. Lehtitiedon mukaan paikalliset virkamiehet näyttävät omana kantanaan ilmoittaneet, ettei täällä ole väärin toimittu. Perustelunaan, että jossain päin Suomea saattavat asiat olla vieläkin huonommin.
Seminaari on yksi seminaarien joukossa, jossa mitään todellista asiain korjausta ei saada aikaan. Tuskin siihen pyritäänkään. Kulut pannaan kuntalaisten maksettavaksi. Ja ryhdytään suunnittelemaan seuraavaa seminaaria. Turha siltäkään on odottaa, että siinä keskityttäisiin vanhus tai terveyspalvelujen tuottamisen parantamiseen. Kehitetään vaan hallintoa ja siinä sivussa perustetaan jokunen uusi virka.
********
Olin estynyt osallistumasta ko. seminaariin. Osallistuin kirjoittajapäiville, jotka taisivat olla peräti jo kolmannetkymmenennet. Tällä kertaa ne olivat Virossa.
Saamani tiedon mukaan en tainnut menettää mitään, kun en päässyt Kiteen seminaariin. Siellä oli esiintynyt vain virkamiehiä ja päättäjiä. Tunnen itseni luottamushenkilöksi, eikä meillä ole yleensä osaa eikä arpaa, kun asioita käsitellään tai päätetään.
Sosiaali- ja terveyslautakunnassa on 12 jäsentä. Heistä 4 oli ollut paikalla. Se osoittaa missä Hellissä mennään. Ei taida enää tiedottajalla parantua hommat. Pitäisi senkin sanoa jotain kun Rääkkylä on lähtenyt omille teilleen.

Ei kommentteja: