sunnuntai 13. helmikuuta 2011

On ilmoja pidellyt

Kokeillaan vähän suuremmalla fondilla. Joku on valittanut, että Large on liian pientä luettavaksi.
Otsikossa vihjaan pitkiin pakkasiin. Niitä on riittänyt. Nelosten paikallisosiossa on kuva Talluksentieltä. Tiellä "pulputtaa" ja työntää höyryä, vaikka on pakkasta 20 astetta.
Lämpölaitoksen omisti ennen kunta, nyt Vapo. Jos joku luulee, ettei tämä lämpövuoto tule kuntalaisten maksettavaksi erehtyy. Markkinatalous pitää siitä huolen.
******
Karjalaisen nettimielipidesivulla ollaan kovasti huolissaan moottorikelkkailusta. Se tuntuu häiritsevän monia. Häiritsi aikanaan myös häntä, jonka toimesta ilmeisesti kunta rakensi aidan pätkän talon ja tienväliin. Kelkkaura oli jo aikaisemmin siirretty Sinisentien toiselle puolelle.
Aidan pätkä on edelleen paikallaan dokumenttina miten häirintä saadaan kuriin. Kun kysymyksessä oli äänihäiriö, jää pohdittavaksi harvan aidan vaikutus äänen eristykseen.
*******
Allekirjoittaneella on moottorikelkka. On ollut jo 10 vuotta. Tosin vanha jo ostettaessa, mutta oma alusta-alkaen. Jotkut nimittävät kelkkaani lypsyjakkaraksi. On huonot iskunvaimentajat. Kuulemma.
Kelkan matkamittariin tulee talvikausina keskimäärin n. 30 km. Nekin kaikki pilkkireissuilta. Kilometrit ovat suorassa suhteessa ahvenen syöntiin. Huono syönti lisää kilometrejä.
Viime- ja tänä talvena ei ole mittariin tullut yhtään kilometriä. Siitä on pitänyt huolen järvellä lumen alla muhiva sohjo ja vesi.
Häirinnästä näinä kahtena talvena ei pidä syyttää ainakaan minua.
Moottorikelkan vakuutusmaksun, joka on yli sataeuroa vuodessa olen kiltisti maksanut. Sitä kun ei koskaan tiedä, milloin pilkille päästään.
*******
UutisAlasin kirjoitti Kiteen sote-seminaarista. "Etelästä" tuotetut alustajat olivat sanoneet, että Hellin hallinnon kuntoon saattamiseen menee helposti kaksi valtuustokautta. Siis kahdeksan vuotta.
Mistähän ovat tietonsa saaneet? Aiempaan kokemukseen ei voi verrata. Tämmöistä himmeliä, kun ei toista löydy Suomesta.
Odottakaa vaan kuntalaiset kiltisti. Kyllä se iloksi muuttuu, jos vain terveys kestää odotuksen.
*****
Pannaan teksti maailmalle ja katsotaan onko helpompi luettava kuin entinen.

1 kommentti:

Matti Kosonen kirjoitti...

Olen taipuvainen uskomaan noita asiantuntijoita. Uskon, että jos löydämme yksimielisyyden Keski-Karjalaan niin saamme kahdeksassa vuodessa Hellin puhelinpalvelut kuntoon, hallinnon pelaamaan ja eikä sekään ole mahdoton ajatus, että saisimme muutaman lääkärinkin seutukunnalle.
Mutta kovaa työtä se vaatii meiltä kaikilta.