sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Pieppäs vähän hevosta

Värtsiläläisille annettiin muutama viikko sitten kunnanhallituksen toimesta 6000 euron vastuut anteeksi. Joku projekti ei ollut mennyt ihan putkeen ja kunnan antamat puskurilainanpohjat kuitattiin herrasmiesmäisesti "tehtyjä töitä" vastaan.
Nyt 28.2.2011 kunnanhallituksen esityslistalla on päätösesitys, että Värtsilän kunnanvirastotalo vuokrataan 500 euron kuukausivuokraa vastaan Värtsilän pitäjäyhdistys ry:lle. Samalle porukalle, jolle annettiin puskurit vapaaksi ja sen jälkeen kyläavustus. Muutama sata euroa sekin.
Herääkin kysymys mistä on kysymys? Onko ko. seuralla taloudellinen tila muuttunut, että voisi ottaa kontolleen 500 euron vuokran maksun. Tuntuu epäilyttävältä. Niin kuin silloinkin kun puskurilaina myönnettiin.
*******
Kyseinen talo on kunnan myyntilistalla. Hintaa pyydetään 70000 euroa. Ostajaa ei toistaiseksi ole talolle löytynyt.
Nyt Värtsilän pitäjäyhdistys ry on tarjonnut talosta vuokraa 350 euroa/kk. Kehittämispäällikkö on neuvotellut vuokraajien kanssa ja tullut tulokseen, että 500 euroa pitäisi saada vokraa.
Päätösehdotuksen tekijä näkee hyväksi, että 500 euroa/kk on sopiva summa värtsiläläisiltä. Tosin siitä ei kerry vuodessa kuin 6000 euroa. Talon sähkö, lämmitys ja vesimaksut olivat viime vuodelta 12362 euroa. Tappiota kunnalle tulee jo tästä, mutta eihän se ole kuin alkua. Kiinteistön muut kulut tulisivat edelleen kunnalle.
*******
Vuokra-ajaksi esitetään 10 vuotta. Siinä on taakkaa kuntalaisille maksettavaksi. Rekisteröidyn yhdityksen tukemisesta. Yhdistyksen johtohenkilöt puheenjohtajat ja hallitus voivat koska hyvänsä lähteä tai jättää maksunsa maksamatta. Henkilökohtaista vastuuta ei heille tule mitään. Tietäneekö kunnanpäättäjät koko yhdistyksen toiminnasta tai säännöistä mitään. Miten lie paperit rekisterivirastoon kunnossa.
******
Kunnanvaltuusto on tehnyt päätöksen, että kunta luopuu kiinteistöistä, joita se ei omaan toimintaansa tarvitse. Ymmärrän, että tällä päätöksellä Värtsilän talo on pantu myyntilistalle. Nyt kun taloja onkin ryhdytty tappiollisilla vuokrasopimuksilla vuokraamaan yhdistyksille, olisi vähintäinkin kohtuullista myyntipurku käyttää valtuustossa. Vai eteneekö hallitus taas kunnanjohtajan ohjauksessa toimintaan, jossa kaikkia kuntalaisia ei käsitellä perustuslain 6 § mukaisesti.

Ei kommentteja: