tiistai 22. helmikuuta 2011

Hellillä vetää kaikista ovista

Matti Kosonen kertoo blogissaan, että tilaajajohtaja Päivi Hakulinen on siirtymässä Joutsan sosiaalijohtajaksi. Hän näkyy tekevän seuraa Hämäläiselle, Nykäselle, Tolvaselle, Rääkkylän kunnalle ja kolmelle Hellin johtokunnan jäsenelle.
Vieläkö Tohmajärven kunnanjohtaja, hallituksen ja valtuuston johtajat sanovat, että hyvin pyyhkii. Uskovatko he tosissaan, että oikeustoimilla saadaan Hellihimmeli kasaan.
Eilisessä valtuuston kokouksessa näytti jo vähän uskon horjumista. Olli Riikonen totesi vastatessaan tiedusteluuni, onko mitään varajärjestelmiä Hellille suunnitelmissa, että näillä pitää mennä kaksi vuotta.
Ettäkö vain kaksi vuotta? Se ei ole paljon aikaa, mutta liikaa, jos asiat halutaan pitää omissa käsissä. Pitääkö upota, ennenkuin tunnustetaan, ettei Helli-kyhäelmästä mitään tullutkaan.
Tulkoon vielä sanottua, että kenttä pelaisi, mutta johto on valitettavasti hukassa.
******
Hellin johtokunnan laittoi Kiteen kaupunginhallitus uuteen uskoon. Asia on ok. Hallitus käytti sitä valtaa, jonka kuntalaki on sille tätäkin asiaa päätettäessä antanut.
Se riittääkö johtokunnan justraus, on toinen juttu. Oikeaan suuntaan ainakin ollaan menossa.
Ihmettelen vs. kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvisen hallituksen päätökseen jättämää eriävää mielipidettä. Ehkä se oli näin alkuun vain yliherkkyyttä.
Kiteen kaupunginhallitus nimittää Hellin johtokunnan. Jos esittelijän päätösehdotus ei hallitukselle kelpaa, tekee hallitus päätöksensä vastoin kaupunginjohtajan päätösehdotusta. Ei se sen kummempaa ole Hellinkään kysymyksessä ollessa.
Viimeistään nyt Keski-Karjalan kuntien pitäisi pyrkiä irti Seutusopimuksesta ja sitä myöten seutuvaltuustosta ja ennen kaikkea seutuvaliokunnasta. Nämä kolme ovat sotkeneet Hellin asiat jo tarpeeksi solmuun. Tohmajärven Demarit ovatkin viisaasti jättäneet paikkansa seutuvaltuustossa.

Ei kommentteja: