keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Mitä, mitä peliä tämä on?

Kuuntelin puolineljän maakuntauutiset. Siellä Kesälahden kunnanjohtaja Jorma Turunen maalaili auvoisia kuvia mahdollisuudesta, että Kesälahti tekee kuntaliitoksen Parikkalan kanssa. On yhteistä vähän siellä ja täällä. Vesijohtoputkea ja kouluja.
Eikä tämä vielä riitä. Parikkalan kunnanhallituksen puheenjohtaja pani pari piirua paremmaksi uutisten jälkeen tulleessa haastattelussa. Kuunnelkaa netistä.
Että silleen ne pojat touhuaa.
*******
Meikäläistä jäi häiritsemään muutama kysymys. Jorma Turunen on Helli-liikelaitoksen johtajan Airi Turusen aviopuoliso. Ovatko he keskenään sopineet asiasta? Eikö Jorma Turusen pitäisi ainakin silmän lummeeksi tukea puolisoaan ja Helliä? Vai onko tarkoitus viedä Hellikin Parikkalaan. Olen ounaillut Helli-järjestelmän loppua. Mutta, että se alkaisi Kesälahdelta. Sieltä, jossa olen luullut olevan Hellin vankin kannatus ja Kari Pennanen ankkurina.
******
Tohmajärvi näyttää jäävän nöösipojan asemaan. Kiteen kylkeen kyyhöttämään.
Aikoinaan kerättiin nimet täälläkin kansanäänestysaloitteeseen. Aloite jätettiin kuntaan 13.2.2007. Tarkoitus oli kysyä tohmajärveläisiltä mihin suuntaan he haluaisivat yhteistyön suuntautuvan. Kiteelle vai Joensuuhun.
Kunnanjohtaja Olli Riikosen johdolla ja keskustan tuella aloite tyrmättiin.
Valtuutetun aloitteella yritettiin saada avausta Joensuun suuntaan. Piti kysyä joensuulaisilta olisivatko he kiinnostuneita yhteistyöstä Tohmajärven kanssa. Tämä aloite jätettiin valtuustolle 25.10.2006. Sama taho tyrmäsi tämänkin aloitteen.
Itsenäinen Tohmajärvi ja tilaaja/tuottaja-järjestelmä oli hurmannut kunnanjohtajan ja keskustalaiset. Nyt eletään tätä päivää. Jokainen näkee miten asiat ovat.

Ei kommentteja: