keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Iltakahvin jälkeen nukkumaan

Koti-Karjalan otsikot: "Keskustalaiset iltakahvilla. Asiat riitelevät, ei miehet."
Koti-Karjala on aloittanut juttusarjan, josa se kutsuu yhteiseen kahvitilaisuuteen keski-karjalaisia puolepoliittisia henkilöitä. Ensin olivat kahvilla Kokoomus. Nyt viimeksi keskustalaiset. Sinänsä hyvä idea, vaikka muutaman vuoden myöhässä.
Kaksi kokoomuslaista pääsi yhteisymmärykseen. Toinen kannatti kuntaliitosta ja toinen oli sitä vastaan.
Keskustalaiset näkivät mm.,että alueen elinvoimaisuus tulee huolehdittua, kun miehet ei riitele, vaikka asiat riitelisivät.
Pohdin edelleen filosofian sisältöä. Ehkä saan sen selville viimeistään silloin kun kunnat tapaavat käräjillä. Tässä kohdin en tarkoita seutukäräjiä, jossa tuomareina, syyttäjinä ja todistajina on seutuvaliokunta.
********
Keskustalaisten tapaamisessa en nähnyt yhtään valoa tulevaisuutta ajatellen. Keskustelun kohteeksi otettiin Rääkkylä. Miksi? Eikö nyt viimeistään pitäisi nähdä metsä puilta.
Jos Tohmajärven ja Kiteen kanta asioihin on sellainen kuin kahville osallistujien sanomisesta voisi päätellä, ei kuu kohta kumota Keski-Karjalaan. Kaivautuminen entistä syvempään vanhaan kuoppaan, ei muutoksia lupaa ainakaan näiden miesten toimesta.
Esiintyminen koko kunnan puolesta on mielestäni liioittelua. Tohmajärvellä asioiden hoitotavat ovat nykyään yhden äänen varassa. Kiteellä pitäisi jotain arvoa antaa myös taannoin kerätylle nimilistalle.
Kesälahdella näytetään odotettavan, mitä korkeimman kädestä annetaan. On muuten sekin viisaampaa kuin lähteä päsmäröimään asioita joihin rahkeet ei riitä. Olisivat vielä pysyneet pois lakituvasta, niin olisivat olleet jopa viisaan kirjoissa.
Odotellaan nyt muiden puolueiden kahvikekkereitä. Toivottavasti sieltä löytyy joku, joka katsoo eteenpäin. Mitä tulevaisuuden eteen pitäisi tehdä. Näitä jälkiviisaita on nähty jo tarpeeksi.
*******
Lähden pistäytymään lyhellä matkalla. Ei, ei kannata iloita. Lupaan palata.

Ei kommentteja: