tiistai 15. helmikuuta 2011

Puurot ja vellit entistä enemmän sekaisin

Olin tänään sos.-ja terv.lautakunnan kokouksessa. Lautakunnan jäseniä oli riittävästi paikalla. Jotenkin tuntuu, kuin innostus lautakunnan kokouksiin olisi laimennut. Poissaolijoiden ja vaimeiden puheenvuorojen perusteella.
Kokouksen lopuksi otettiin keskusteluun Helli-liikelaitoksen ja lautakunnankin tulevaisuus. Lähinnä kiiteeläisten aloitteiden ja kansalaisadressin pohjalta.
Ihmeteltiin miten Kiteen kaupunginhallitus oli keksinyt kääntää aloitteet Helli-liikelaitoksen ja tilaajalautakunnan valmisteltavaksi. Molemmat ovat kohteita, joiden toimintaa aloitteet koskevat ja joihin halutaan muutoksia.
Vähänkin asiaan perehtynyt ei voi käsittää menettelyä ja perusteita sille, että asiat tuupataan täysin ulkopuolisille. Kyllä koko homma on ihan itsensä kitteläisten hoidettava.
Yhteistoimintasopimuksen kohdassa 3.3 Liikelaitos sanotaan, että Hellin hallinnosta vastaa Kiteen kaupunki. Lisäksi on kohta, jossa sanotaan Hellin johtokunnan nimeää Kiteen kaupunginhallitus. Ja sitten tärkein kohta: Liikelaitoksen johtosäännön (johon vaaditaan muutoksia) hyväksyy Kiteen kaupungin valtuusto.
******
Mikä ihmeen konklaavi on Hellillä ja tilaajalautakunnalla, jolle annetaan valmistelu Kiteen kaupunginhallitukselle ja valtuustolle osoitetuista asioista. Minä en semmoista porukkaa ole löytänyt mistään. Eikä löydä toisetkaan.
Kokouksessa kuulin, että tämmöinen tehtävä on otettu vastaan.
Kokouksessa ei kuitenkaan puhuttu mitään, keitä tämmöiseen valmisteluryhmään tulee. Ilmeisesti ei lautakunnanjäseniä, kun siitä ei edes mainittu saati valittu.
Kun virallisissa sopimuksissa ei löydy tämmöiselle toiminnalle sijaa, pitää epäillä, että kysymyksessä on "seutuvaliokunnan" keksimä järjestelmä. Tällä ei voiteta mitään. Korkeintaan aikaa. Tarkoitus lienee kiteeläisten aloiteella päästä joten kuten eduskuntavaalien yli.
Lopuksi totean vain, että polle on karannut kiteläisten tallista.

1 kommentti:

Matti Kosonen kirjoitti...

Ymmärsinköhän eilen oikein esityksen tehostetusta palveluasumisesta? Parempi tuloiselle eläkeläiselle jätetään 110€/kk käyttö rahaa omaan käyttöön, mutta pienempi tuloinen ei sitä tarvitse koska omaisten kuuluu auttaa häntä... Perin merkillistä.