tiistai 1. maaliskuuta 2011

Yllättävä kannanotto Auviselta

Vs. kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen sanoo tämän päivän Karjalaisen haastattelussa: "Sosiaali- ja terveydenhuollossa ei voida kehitellä uusia kuvioita, vaan vuonna 2009 käyttöön otettu organisaatiota on kehitettävä."
Nopea kannanotto henkilöltä joka on hoitanut virkaansa muutaman päivän. Onko Auviselta jäänyt samassa lehdessä Hellistä tehty mielipidetiedustelu huomaamatta? Vai eikö hän anna sille mitään arvoa? Pitäisi antaa, kun mielipiteensä ovat antaneet vaaleilla valitut luottamushenkilöt. He, jotka ovat Auvisenkin tehtäväänsä valinneet.
******
Samassa jutussa Auvinen kertoo, että Kiteen kaupunginhallituksen Hellin johtokunnanvaali otetaan 28.3.2011., uuteen käsittelyyn.
Miten niin otetaan. Hallituksen päätöksestä toki voidaan tehdä oikaisuvaatimus. Se on mahdollista. Oikaisuvaatimus pitää ensin tehdä ja sen tekijällä on oltava siihen oikeututus. Sitten se pitää ottaa käsittelyyn hylättäväksi tai hyväksyttäväksi. Kaikki kuntalain mukaan.
Muuttuuko lauttamushenkilöiden tekemä päätös virkamiehen mieleiseksi, jääköön nähtäväksi. Jos muuttuu, niin kuka uskoo, että mikään muuttuu ainakaan paremmaksi.
******
Kiistaan siitä, mitä asiantuntijajäseniltä vaaditaan, ei käy selväksi ainakaan Yhteistoimintasopimuksesta. Nyt puhutaan erityisosaajista. Minkä alan, olen ihmetellyt.
Mielestäni kaupunginhallituksen nyt valitsemat uudet Hellin johtokunnanjäsenet ovat yhtähyviä, ellei parempia erityisosaajia kuin ulkopuolelle jääneet. Oikean arvion tekevät tästäkin luottamushenkilöt. Ei edes Tohmajärven kunnanjohtaja Olli Riikonen, joka ohjaa tohmajärveläisten erityisosaajien kuoroa.

Ei kommentteja: