torstai 9. joulukuuta 2010

Tässäpä tätä taas.

Helsingin seudulla tuli lunta kaduille. Täällä näyttää tulevan lunta tupaan. Politiikon paras ystävä on vaalien alla äänestäjä. Vaalien välillä pahin vastustaja on puoluetoveri.
Käsitykseen tulin siitä, miten keskustapuolue vyöryttää Matti Väistöä pois Joensuun kaupunginhallituksen puheenjohtajan jakkaralta ja demarit siirsivät ääniharavansa Esa Lahtelan ladon orsille varmistaakseen, ettei duunari enää istu häiritsemässä yhteishenkeä eduskunnassa. Eikä paikkaa piirihallinnon suosikeilta.
Puoluetoverit eivät näytä antavan paljoa painoa sille, että molemmat herrat edustavat sellaista kansansuosiota, jota on vaikea siirtää kampittajille.
******
Viikon viereksin sukulaisissa ja tuttavissa eteläisessä Suomessa. Välillä piipahdin Virossa jouluostoksilla. Siellä eräät tuotteet ovat ylivoimaisen edullisia suomalaisiin vastaaviin verrattuna.
Kysymyksessä ei ole ero, joka syntyy jalossa kapitalisessa kilpailussa, vaan suomalaisessa verotuspolitiikassa. Tästä johtuen jouduin asettamaan itseni tosi koetukselle. Saanko ja jaksanko tuoda lastin kotiin asti. Edellisellä reissulla piti jättää osa Helsinkiin.
******
Tuttava piirissäni näköjään seurataan Pohjois-Karjalan elämän menoa myös Helsingin seudulla. Ainakin siitä päätellen, että kysellään täkäläisiä kuulumisia tavallista tarkemmin.
Ykköseksi nousee selvästi täkäläinen sekoilu sosiaali- ja terveyspalveluissa. Yritäpä siinä löytää positiivisia asioita, joilla saat ihmiset ymmärtämään miten täällä asioita hoidetaan.
Ei siinä paljon muu auta kuin sivuuttaa asia mahdollisimman vähällä. Sanoa, että meillä rakennetaan imagoa ja brändiä omalla tavalla ja, että meillä on virkamiehet, jotka ovat aina oikeassa. Sitä on vaikea ulkopuolisen ymmärtää kun se on vaikeaa jo meille itsellekin.
******
Tässäpä tarinaa aluksi. Aiheita näyttää Helli työstävän kiihtyvällä nopeudella. Eikö ne siellä ymmärrä, että käärmettä on vaikea työntää lääkepulloon. Vaikeaa se olisi sittenkin, vaikka kyseessä olisi AIV-pullo.
Positiivisin asia reissuni aikana on se, että Rääkkylässä on herätty toimimaan Kuntalain edellyttämällä tavalla. Sitä on vaikea sivuuttaa Seutusopimuksilla ja muilla epädemokraattisilla pumahkoilla.

Ei kommentteja: