tiistai 30. marraskuuta 2010

Palautetta tulee.

Ihmiset ovat kiinnittäneet huomiota eronpyyntööni sosiaali- ja tderveyslautakunnan jäsenyydestä. Palautetta on tullut, joissa pääasiassa kysellään ja ihmetellään.
Olen yrittänyt selostaa jo eronpyynnössä, niin hyvin kuin olen osannut, mistä on kysymys. Pallo on tämän jälkeen Tohmajärven kunnanvaltuustolla. Miten se suhtautuu alaisensa lautakunnnan ja sen jäsenten toimintaan. Odotellaan sitä rauhassa.
******
Mitä yleensä toimintaani lautakunnassa tulee, voin todeta, ettenpä ole saanut siellä juuri ihmeitä aikaan. Nykyiset voimasuhteet ja ajatusmaailman erilaisuudet ovat terveys- ja sosiaaliasioissa lautakunnan jäsenille toisilleen kuin tuli ja vesi.
Virkamiehet näyttävät menevän käppyröidensä taakse ja näkevät asiat vain prosentteina ja keskiarvoina. Tähän kun lisätään surkeat talousluvut, ei meikäläiselle jää paljon liikkumavaraa puhua kuntalaisten palveluista.
Ainoaksi tehtäväkseni on jäänyt kirjoittaa asioiden kulusta blogissa. Tätä on jatkettava niin kauan kuin on mukana luottamustehtävissä. Tosin kirjoittamistani eivät näytä kaikki hyväksyvän. Minua on uhattu ja peloteltu kirjoituksistani. On vaadittu jopa lopettamaan kirjoittelu. No, se ei uhitteluun tai kieltoihin lopu. Muuten se saattaa lopahtaa. Mikään ei jatku ikuisesti.
*******
Hellistä näyttää tulleen Keski-Karjalalle kohtalon kysymys. Jos näin jatketaan ollaan syvemmällä suossa kuin uskommekaan.
On odotettava mitä apua tilanteeseen tuo ministeriön lähettämät "pesänselvittäjät". Vähän heillä on keinoja käytettävissään. Jos itsepäisyys ja tosiasioiden väheksyntä jatkuu tietyissä johtavissa virkamiehissä ongelmat vain pahenevat. Tarvittaisiin otetta siellä, missä sen pitäisi olla. Valtuustoissa.

Ei kommentteja: