lauantai 20. marraskuuta 2010

Kirjoitukset jatkuvat

Lukija otti yhteyttä ja kysyi aionko lopettaa blogikirjoitukset. En hemmetissä aio. En niin pitkään kun riittää lukijoita. Palstalla pistäytyjät ovat lisääntyneet suorassa suhteessa muiden Hellin arvosteluun ja veroprosenttien nousuun.
Vaikenemispuheet edellisen juttuni yhteydessä johtuivat siitä, etten nimenomaan Yhteistoimintasopimuksen käsittelystä enää kirjoita lähiaikoina. Siihen palaan muissa yhteyksissä.
******
Lukijapalauteesta voin päätellä, että Tohmajärven nousua veronkerääjien kärkeen, ei niellä seurauksitta. Näyttää siltä kuin veroprosentin nosto vie kunnan imagoa alaspäin enemmän kuin meikäläisen kirjoitukset.
Nyt heidän, jotka ovat huolissaan imagon laskusta, pitäisi tulla esiin ja puolustaa kantaansa, jota niin rohkeasti valtuustossa esittivät. Sen he ovat kuntalaisille velkaa.
Olen antanut itselleni kertoa, että ei se niin selvää veronkorotus ollut keskustapuolueellekään. Neljätuntinen ryhmäkokous, jossa oli paikalla myös kunnan keskustapuolueeseen sijoutunutta virkamiesjohtoa, keskusteli isoilla kirjaimilla asioista, joista ei välttämättä oltu yksimielisiä, niin kuin valtuuston kokouksessa myöhemmin oltiin.
Keskusta sitomalla ryhmäkokouksessaan allekirjoitetuksin valtuutettunsa veronkorotuspäätökseen, osoitti, ettei yksinkertainen enemmistökään riitä sille vallankäyttöönsä. Menettely aliarvioi omien puoluetovereiden harkintakykyä ja antoi äänestäjille kuvan miten heidän luottamushenkilöidään viedään kuin pässejä narussa.
Edustuksellinen demokratia näytti huonot puolensa.

Ei kommentteja: