sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Vierailu kunnanhallituksen esityslistalla.

Ollakseen ajan hermolla pitäisi esityslistoja tarkkailla useammin. Jälkikäteen moni asia on edennyt jo liian pitkälle. Ei tosin Tohmajärven poliittisilla valtasuhteilla. Täällä päätösehdotuksen tekee keskustaan vahvasti tukeutuva kunnanjohtaja ja häntä kyllä kiltisti seuraavat hallituksen ja valtuustonkin keskustalaiset puolueen jäsenet. Siinä touhussa ei muille, eikä itsenäiseen ajatteluun pyrkiville keskustalaisillekaan jää sanan sijaa. Joten turhaa taitaa olla toivo toisenlaisesta toiminnasta.
*******
Kuntalaisen aloite näyttää olevan hallituksen esityslistalla. Se, jonka allekirjoitti 260 kuntalaista ja jolla valtuutettujen enemmistö pyyhki...niin...
Valtuuston päätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen. Nyt hallituksen pitäisi väsätä asiasta vastaus hallinto-oikeudelle.
Valituksessa näytetään vaadittavan asiaa uudelleen valtuuston käsittelyyn. No, katsokaa itse netistä kunnan sivuilta mitä siellä kirjoitetaan.
******
Hallitus päättää miten kunta tukee "Maksullista lomituksen tukemista." Semmoiseenkin näyttää kunnalla olevan varaa. Hyväähän on tuki sille, jolle rahaa annetaan.
Ajattelen vaan, miten tuki jakautuu. Meneekö oikeisiin osoitteisiin. Tuen saajia on vähemmän kuin sen vaatijia.
On tiedossa millaista budjettia nykyiset karjatilatkin pyörittävät. Myös tilojen verokäsittely on muuttunut sitten viidenkymmenen vuoden, joihin aikoihin tukipäätökset pohjautuvat.
Sopii vierailla katsomassa esityslistalta tätäkin tuen jakoa.
Tulkoon mainittua, että tässä tapauksessa tuki edustaa mielenrauhoituspilleriä suhteessa yksityiselle yritykselle annettuun miljoonatukeen. Molemmat päätösesitykset ovat tulleet samalta henkilöltä.
******
Jotta esityslista olisi täydellinen löytyy sieltä tietenkin oikaisuvaatimus. Päivi Hakulinen ei ole tyytyväinen palkkaansa. Mitä lienee nyt n. 5700 eutoa ja koristeet päälle.
Palkka-asiansa nopeasta hoidosta ei sos.laut.kunn. vetäjää voi moittia. Vajaan kahden viikon viranhoidon jälkeen "palkkavirhe" vaatii korjausta.
Annetaan hallituksen hoitaa tämäkin asia kuntoon. Kuitenkin on todettava, että niin virkanimitykset kuin virkojen palkkauksetkin ovat karanneet hallituksen käsistä jo ajat sitten.
Asiat ovat jamassa, joka lähinnä huvittaa. Huvi ei yllä kuitenkaan veronmaksajille saakka. Hehän nämäkin viulut maksavat.
*******
Tohmajärven kunnanvaltuutetut matkustavat 15 - 16. 1. 2010 väliseksi ajaksi Nurmeksen Bombaan strategiaseminaariin. Osanottajiltaan reissu jää vajaajäseniseksi. Miksiköhän? Olisiko syy yhteishengen puutteesta.
Strategiat ovat karkeita suunnitelmia, jotka yleensä jäävät toteutumatta. Päätökset tehdään varsinaisissa valtuuston kokouksissa. Niinpä tämäkin seminaari jäänee virkamiesten järjestämäksi kiitokseksi heitä tukeneille luottamushenkilöille. Se puolestaan takaa, että meno jatkuu tulevaisuudessakin entiseen malliin.
Hyvää seminaarimatkaa.

Ei kommentteja: