maanantai 25. tammikuuta 2010

Rääkkylä hermostui ensimmäisenä

Rääkkylän kunnanhallitus pyytää Hellin ja tilaajalautakunnan johtajia palaveriin vastaamaan huonoista lääkäripalveluista. Oli jo korkea aikakin.
Samanlaista halukkuutta lääkäripulan selvitykseen tuskin Kesälahdelta ja Tohmajärveltä löytyy. Helliä johtaa Kesälahden kunnanjohtajan vaimo. Tohmajärven kunnanjohtaja on koko Hellihärvelin kehittäjä ja puheenjohtajisto hänen intohimoisia kannattajiaan.
Kitee lienee toistaiseksi tyytyväinen lääkäritarjontaan. Onhan Rääkkylän ja Tohmajärven vähäiset lääkäriresulssit siirretty Kiteelle paikkaamaan tilannetta.
******
Totuus on, ettei enää Tohmajärven terveyskeskuksesta luvata huomeneksi päivystyslääkärille pääsyä. Tilanteen loi uusi säästöjä tuova lääkäripalvelujen tarjoaja. Heitä ei kuitenkaan voine syyttää ankeasta tilanteesta. Syy lienee onnettomassa Hellin allekirjoittamassa sopimuksessa. Sitä en tilaajalautakunnan jäsenenä ole saanut pyynnöstäni huolimatta käyttööni. On muuten julkinen asiakirja, mutta sehän ei Hellissä merkitse näköjään mitään.
******
Jotain pitää kohta tapahtua. Maaliskuussa luvatut lääkärit, eivät auta niitä, jotka ennen sitä jäävät hoidotta tai kuolevat. Nyt on kaivettava esiin vastuuhenkilöt terveyspalveluista. Järjestelmä sen suhteen on yksinkertainen. Vastuussa ovat valtuutetut.
Onko niin, että Hellin hallintojärjestelmä virkahenkilöineen on kyvytön hoitamaan tehtävää, joka niille on annettu. Jos näin on, on ryhdyttävä korjaamaan tilannetta. Hätäavuksi voisi ajatella palaamista alkuun kuntayhtymäjärjestelmään ja radikaaleihin henkilövaihdoksiin niin virkahenkilöiden kuin luottamushenkilöidenkin osalta. Totuus on karua.

Ei kommentteja: