lauantai 16. tammikuuta 2010

Avi, ely ja Helli = velli

Valtion virastoilla on vimma muuttaa nimiään, joista ei kukaan ota selvää. Mitä nimi tarkoittaa ja mihin sillä pyritään. Ei ainakaan kuvaamaan mitä virastossa touhutaan. Tuntuu kuin nimillä haluttaisiin karkuun yleisöltä.
Uudet avit ja elyt sanotaan olevan uusia aluehallintovirastoja. Ne korvaavat entiset lääninhallitukset. Oliko mitään korvattavaa tai korjattavaa, on tulevaisuuden näytön varassa. Uusia virkoja ja korkeampia palkkoja muutokset ovat aina tuoneet. En usko, että nytkään näiltä "korjauksilta" vältyttäisiin.
17.1.10.Jussi Pullisen juttu kotimaa sivulla Hesarissa kuvaa hyvin tämän päivän tilannetta uusissa virastoissa. Niihin ei tavallinen kansalainen saa yhteyttä ja opastusta ainakaan puhelimella. Siinä suhteessa ovat taitaneet ottaa oppia Hellistä.
Jussi Pulliaisen juttu on parasta viihdettä, mitä valtionhallinto on koskaan alamaiselleen tarjonnut. Valitettavasti se palvelun tarvitsejalle tarjoaa kylmää kyytiä, joka taatusti ei naurata.
*******
Aloitin Karjalaisen nettimielipidesivulle keskustelun Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen nykytilasta. Vaihteeksi.
Hyvin ovat kansalaiset hereillä. Mielipiteiden vaihto näyttää käyvän vilkkaana. Johtajat ja vallankahvassa olevat eivät sano palstaa lukevansa, niin kuin eivät tätä blogiakaan. Varsin valehtelevat. Miten saisivat muualta aiheita lehtien kiertoyleisönosasto juttuihinsa.
Mielipiteiden vaihto on ensimmäinen askel siihen, että tiedetään missä mennään ja mihin suuntaan. Samalla löytyy vastaus myös siihen miten pieleen menneitä asioita voidaan korjata.
Lähdenkin tästä vilkaisemaan Karjalaisen nettimielipiteitä.

Ei kommentteja: