tiistai 12. tammikuuta 2010

Ettei totuus unohtuisi

Karjalaisen mielipidesivuilla on noussut tas kerran esiin liikelaitos Hellin johtoasiat. Lääkäreiden ja erityisesti johtavan lääkärin asema palvelujen järjestämiseen.
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei lääkäreitä ole haluttu alunperinkään ottaa mukaan Hellin toimintaan kuin käskyläisinä työn suorittajina. Mikä jo sinällään nyky-yhteiskunnassa on ällistyttävää ja osoittaa hallinnon "kehittäjiltä" ylivertaista ymmrtämättömyyttä.
Asian selvittämiseksi lukijalle seuraavassa kaksi suoraa lainausta Hellin johtosäännöstä.
3§ JOHTOKUNTA
3.1 Kokoonpano
Neljäs momentti alkuperäisessä muodossaan: "Johtokunnan kokouksissa on läsnäolo-oikeus Kiteen kaupunginhallituksen puheenjohtajalla, kaupunginhallituksen edustajalla sekä kaupunginjohtajalla. Muiden kutsumisesta kokoukseen päättää liikelaitoksen johtaja."

Sitten saman pykälän kohta muutettuna sen jälkeen kun luottamushenkilöt saivat tapeltua muutoksen, joka sekin on riittämätön: "Johtokunnan kokouksissa on läsnäolo-oikeus kaupunginjohtajalla, johtavalla lääkärillä, palvelujohtajilla ja hallintopäälliköllä.
Muiden kutsumisesta kokoukseen päättää liikelaitoksen johtaja."
Kunnanjohtaja Olli Riikosen on turha selittää enää sellaista, joka ei hänelle enää virkatehtäviin kuulu. Selvää on myös, että juuri hänen kynänsä jälki näkyy lähes jokaisessa Helliä koskevassa paperissa. Jos hän väittää jotain muuta kuin mitä on totuus, onkin jo vakavampi asia.

1 kommentti:

mammamia kirjoitti...

Onkohan kyse "kahden lautasen kattaus" -harjoituksista? Jos Hellistäkin on päätetty Lissabonin sopimuksessa ja sitten jokainen tulkitsee sopimusta itselleen edullisimmalla tavalla. Huipulla syrjäytetään presidentti ja Matille lääkäri arvioi työkykyyn vaikuttavan vaivan vetäytyä pois joutuessaan sen ainoan lautasen nuolijaksi. Hän lähtee jalkaleikkaukseen voidakseen hallinnoida kahta kotia. Edustuskämpästä joutuu luopumaan. Tarja on ymmärtänyt yskän valtaoikeuksien kaventamiseen johtavasta perustuslainmuutoksesta. Leikki on lasten työtä ja esikoulusta elämänmittaisen leikin harjoittelu aloitetaan.