sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Jarrutahan vähän, kunnanjohtaja Riikonen

Kunnanjohtaja Riikonen vertasi toimintatapaansa orkesterin kapellimestariin tullessaan valituksi Tohmajärven kunnanjohtajaksi. Hän laittaa orkesterin soimaan kaikella tehollaan pienintä triangelia myöten. Minäkin annoin ääneni hänelle valintavaalissa.
Nyt Riikonen on johtanut orkesteriaan puolenkymmentä vuotta. Orkesterista hän on pudottanut puolet soittajista. Jälelle jääneet soittavat vielä, mutta kun eivät taida tuntea nuotteja töräyttelevät torviaan ja vinkuttavat viulujaan vain silloin, kun saavat siihen kapelimestarilta luvan. Missä lie kunnanjohtajan oma torvi? Kerran hän töräytti sillä joulunavauksen.
******
Tulevana maantaina on kunnanhallituksen kokous. Esityslistalla on taas kunnanmetsämaan myynti esitys. Ja tietenkin ostotarjouksen pohjalta. Nyt kunnanjohtaja pyytää hallitukselta siunausta kaupan jatkolle niin, että virkamiehet saisivat jatkaa kaupankäyntiä.
Kunnanjohtajaa ei näytä jarruttavan enempää valtuuston esittämä kanta kunnan kiinteän omaisuuden myyntitavasta kuin perustuslain 6 § joka edellyttää kansalaisia kohtelemaan tasa-arvoisesti.
******
Jos kunnan metsämaita myydään on siitä tehtävä selvä päätös valtuustossa. Samassa yhteydessä on päätettävä siitä, että metsäpalstat pannaan julkiseen myyntiin. Ostotarjousten perusteella kauppaan tulee sellaisia elementtejä, joita esim. luottamushenkilön tai kuntalaisesta puhumattakaan on mahdoton seurata. Kaupoista voidaan valittaa.
Nyt ostotarjouksen jättänyt ilmoittaa tarvitsevansa maata peltomaata raivatakseen. Metsää on kaupassa 83,4 hehtaaria. Ostotarjouksen ostaja on jättänyt kunnalle 21.1.2010.
Tarjouksen jättöaika osoittaa kunnanjohtajalta poikkeuksellisen nopeaa asioiden eteenpäin vientiä. Hallitus käsittelee asiaa jo 5 päivää myöhemmin ja esityslistalla kauppa on ollut valmiina jo samana päivänä, jolloin jätettiin ostotarjous. Vai onko hän valmistellut kauppaa ostajan kanssa samaan malliin kuin mahlahalliyrittäjän kanssa hallirakennusta.
******
Höristelkää luottamushenkilöt korvianne. Edellistä ostotarjouksen perusteella tehtyä metsämaakauppaa perusteli ostaja peltomaan lisätarpeella.
Nyt palstalla on suoritettu harvennushakkuu. Olisi tuon pystynyt kuntakin teettämään. Olisi maapohja ja puut jääneet järeytymään kunnan omistuksessakin.
*******
Oman lukunsa ansaitsisi kunnanhallituksen vastaus tilintarkastajalle. Vastaus oli pyydetty kunnanhallitukselta. Nyt vastausta ovat rustanneet Keski-Karjalan kunnanjohtajat seutuvaltuustossa. Ottakaapa pojat selvä asiasta. Minä pidän hevosta.

Ei kommentteja: