tiistai 3. tammikuuta 2012

Havaintoja tänään

Sanomalehti Karjalainen sanoi muuttaneensa muotoaan. Niin on. Lehti on entistä vaikeampi luettavaksi. Otsikot ovat ohuita. Fonttikoko on pienempää. Taitaa ainut joka on parantunut, on tilaushinta.
Olen reklamaation lähettänyt päätoimittajalle. Löytynee hänen roskakoristaan.

Myös Karjalaisen verkkolehti ( ei kalastusnumero) on uudistunut. Sen perusteella, etten saa siitä vielä tolkkua. Meikäläisellä menee kotva kaikkien muutosten omaksumiseen. Muutoksen aikaan saaneet näyttävät olevan uudistukseensa tyytyväisiä. Hyvähän se on sekin.

Karjalaisen nettimielipide-palstalta ovat kirjoittajat hävinneet. Johtuneeko sekin muutoksesta vai onko se lehden toimituksen tavoite. Ei sen puoleen, kirjoittajat alkoivat kovastiu toistaa itseään. Minä yhtenä joukossa.

Hesarista luin, että vankiloita ollaan lakkauttamassa. Oliko juttu eilen? Tänään luin samasta lehdestä, että ilmeisesti säästyneillä varoilla ollaan ostamassa vangeille tietokoneita.
Se on tämän päivän vankeinhoitoa. Paskapytyt ovat sellin nurkassa vanhoissa vankiloissa. Uusien vankiloita lakkautetaan. On se mukava paskanhajussa paljulla keikkuessa räplätä tietsikkaa. Muutos se on tämäkin.

Kävin eilen klo 10,00 Tohmajärven terveyskeskuksessa. Kyytimiehenä vaimolle, joka kävi hampaiden välejä rassauttamassa.
Lamppasin pitkin autioita käytäviä. Tyhjää oli. En tavannut yhtään potilasta. Yksi hoitsu vastaili vastaanotossa puheluihin. Toinen vastaili hammaslääkärivastaanoton puolella.
Parkkipaikalla oli kohtalaisesti autoja. Missä olivat potilaat ja henkilökunta? Vanhaan hyvään aikaan molempia riitti käytäville asti.
Kuulin hammaslääkärivastaanoton puhelun. Siinä potilas tiedusteli vuoroa huomiseksi. Ei saanut. Neuvoi soittamaan huomenna. Miksi ei vuoroa saanut tilattua tänään? Ei, koska työnantaja on sen kieltänyt.
Jotain tavallisuudesta poikkeavaa on tapahtunut Tohmajärvellä. Kuntalaiset ovat kokeneet ihme tervehtymisen. Tai sitten terveyskeskuksesta on lopetettu palvelut. Tai sitten sairaat hakevat palvelut kunnan ulkopuolelta. Ilmeisesti yksityiseltä.

Ei kommentteja: