keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Härkäviikot alkoivat

Mistähän tuo otsikon "härkäviikot" on saanut alkunsa? Harva tuon tietänee. Tänä keinosiementäjien aikana.
Presidenttivaaleista olen kirjoittanut vähän. Kun valta on pressalta karsittu minimiin, niin tuntuu turhalta intoilla kuka itsenäisyyspäivän vastaanotolla urheilijoita ja näyttelijöitä kättelee. Ainakin laulajat näyttävät mielistelevän Haavistoa. Pyörivät hänen ympärillään, ettei toinen kääntymään pysty.
Mielestäni paljon tärkeämmät ovat syksyllä tulevat kunnallisvaalit. Niistäkin näytetään niistettävän terävyys pois. Kuntakartanhan piti valmistua niin, että vaaleissa olisi pystytty sanomaan yhtyvätkö kunnat vai perustetaanko niitä lisää.
Niin se näyttää olevan, että tavallista kansaa taas kusetetaan. Luvataan, pelotellaan ja päätetään siirtää tuota tuonnemmaksi.
Tohmajärvellä tärkein asia on terveyskeskuksen ja siinä päiväaikaisen lääkäripalvelujen säilyminen. Tietenkin vielä niin, että palvelut tuotetaan kunnallisena. Pörssiyhtiöiden lihottaminen syrjäseuduilla on saatava loppumaan. Sama raha kunnassa asuvalle tai edes Suomessa asuvalle lääkärille on parempi kuin nykyinen systeemi, jossa välistä vetäjiä lihotetaan täysin tyhjästä.
Ja kas kummaa. Tähän tavoitteeseen voidaan päästä omin voimin. Helli siinä epäonnistui, mutta Tohmajärven tai minkä muun kunnanvaltuutetut voivat onnistua, jos vain tahtovat. Siksi kuntavaalit ovat mielestäni tärkeämmät kuin pressavaalit.
*******
Karjalaisen nettimielipidepalsta on kuihtunut olemattomiin. Minä lähdin siitä, kun pankintunnuksia rupesivat kyselemään.
Olenkin ajatellut pitäisikö ryhtyä keskustelemaan blogini kommentoijien kanssa. Pannaan asia mietintämyssyyn vähäksi aikaa.
Lähden nyt muutaman päivän reissulle. Blogikin huilaa sen ajan. Minä en, sillä osallistun kirjoittajapäiville oikein ulkomailla.
Se on moro. Sanoi tamperelainen.

Ei kommentteja: