keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Näitä kahta en äänestä

Syy selvisi eilen ja tänään. Olen aloittanut pudotuspelin pressavaaleihin. Valitsemalla paras on vaikeaa tehdä valintaa. Etenen vaaleihin pudotuspelin kautta.
En äänestä Pekka Haavistoa. Olipa hän sitten punainen, vihreä tai patamusta.
Jos mies ei tunnista valokuvasta Venäjän presitenttiä, on hän sokea tai muuten vajavainen seuraihmiseksi. Eikä hän ilmeisesti tunnistaisi vierastaan valtiovierailullakaan.
Pekka Haavisto ei tunnistanut Hesarin tentissä valokuvasta Dmitri Medvedev:ä. Hän erehtyi luulemaan Medvedev:ä golfpelaajaksi.
Meikäläisellä on koulutuksesta ja iästä johtuen vaikeuksia kirjoittaa Venäjän presitentin nimi oikein. Mutta luulen, että en häntä sotkisi ulkonäkönsä perusteella yhteenkään urheilijaan. En edes vaikka Medvedev istuisi golfkärrin kyydissä.
On riski syntyä valtiovierailulla skandaali, jos ei väen tungoksessa erota päävierasta saattajista. Tämä pudotti Haaviston mahdollisesta äänestäni hänelle.
Toinen pudokkaani on Paavo Väyrynen. Hän asettui eilisessä vaalitentissä jyrkästi vastustamaan kuntaliitoksia.
Olen pitänyt Paavo Väyrysen luonteen piirteen muutoksesta tosikosta huumorimieheksi. Myös sinnikkyyttä ja pyrkyryyttä olen arvostanut. Jopa hänen oikeassa oloaan olen sietänyt.
Olen pitänyt häntä järkimiehenä. Nyt se on loppu. Se loppui eilisen illan vaalitenttiin.
Väyrynen asettui eilen yksiselitteisen jyrkästi vastustamaan kuntaliitoksia. Perusteiksi hän mainitsi sellaiset tekijät, jotka eivät tänä päivänä ole enää tästä maailmasta.
Järkimiehenä Paavo Väyrynen ei voi uskoa itsekään esittämiinsä perusteisiin. Olenkin päätynyt ajatukseen, että Väyrysen mielipiteen takana pitää olla joku asia, joka menee yli järellisen perustelun.
Mielestäni hän kuntaliitosten vastustamisella kosii maaseudun ääniä. Ja miksikäs ei myös kunnallisessa asemissa olevien muidenkin "valtaapitävien" ääniä.
Uskoni Väyrysen muuttumiseen meni eilisen illan esiintymiseensä. Mielestäni hän tuli paljastaneensa, että hänellä on edelleen ketun häntä kainalossaan. Ainakin silloin, kun kysymyksessä on hänen oma asemansa. Se näyttää edelleen johtavan hänen julkista toimintaansa.
Väyrynen ei saa ääntäni. Vaikka varmasti tunnistaa valokuvasta Venäjän presidentin. Minusta kuntaliitokset ovat siksi tärkeitä meille syrjäkulmallisille, ettei niitä saa lytätä edes presidentti. Saati siksi aikova.

1 kommentti:

Seppo P. kirjoitti...

Pidähän Veijo varasi. Tuolla ehdokkaiden pudotuspelillä päädyt Sari Essayahin äänestäjäksi. Hän kun ei sano mitään sellaista josta kukaan voisi ottaa herneen nenäänsä. Ei sillä, että Sarin äänestämisessä mitään pahaa olisi, päinvastoin.