tiistai 10. tammikuuta 2012

Lyhyestin virsi kaunis

Päättäjiä vaivaa silloin tällöin mammuttitauti. Se ilmenee niin, että tulee pakonomainen tarve rakennuttaa jotain suurta. Tautia on ilmennyt kautta aikain. Aina Egyptin byrämiideistä alkaen.
Nyt tauti raivoaa Helsingissä. Taudin nimi on Guggenheim. On onni, että pääsin pois Helsingistä ennen näitä lopunajan hommia.
No, onhan Tohmajärvellekin rakennettu oma "kukkeinheimi". Molemmilla niin Helsingin kuin Tohmajärvenkin "byrämeideillä" on jarruttava vaikutus peruspalvelujen hoitoon.
******
Seuraan yli-innokkaana milloin tennistähdemme Jarkko Nieminen pääsee "geimmeiksissä" toiselle pelikierrokselle. Uskon, ettei tapahtuma jää huomaamatta urheilutoimittajilta. Tennis on tähtilaji aina Utsjokea myöten. Ai, nyt siellä taitaa olla lunta kentällä pari metriä.
******
Kyllä TV ykkönen teki oikein, kun raivasi maastohiihdon pois häiritsemästä tärkeimpien lajien esilläpitoa.
Erityisesti golfin esilläpito talviaikaan on tärkeää. Ettei pääse putti nunohtumaan. Nyt pitäisi kehittää urheiluharrastuksia edelleen niin, että talviaikainen golfharrastus saataisiin kesäaikaisiin olosuhteisiin maassamme. Rakennetaan golfhalli Suomeen. Se kävisi hyvin, jos Olympiastadion katetaan ja pyhitetään kokonaan golfille. Saataisiin yleisurheilukin siinä sivussa pois silmistä.
******
Kiteellä ei näy rakentaminen onnistuvan. Ei saada uutta terveyskeskusta edes kivijalkaan.
Markkinaoikeus ei ymmärtänyt kiteeläistä kilpailutussysteemiä. Siinä julistetaan kilpailu ja neuvotellaan toisen kanssa rakentaminen meidän/teidän kesken.
Markkinaoikeus mätkäisi 100000 uhkasakon siltä varalta jos vanhalla systeemillä on halu jatkaa. Siinä sivussa tuli valittajan oikeudenkäyntikulut maksettaviksi. Olivat 7000 euroa. Mitä tuosta. Rahhoo on. Ja omia kuluja ei ole laskettu kuluiksi ennenkään.
*****
Oliko Kirsi Hämäläisellä tilapäinen este, kun Kiteen talousasioita pääsi telkkariin esittelemään hallituksen puheenjohtaja Birgitta Muukkonen.
Menettely on aivan uutta Keski-Karjalassa. Odottelen milloin Tohmajärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Leena Väistö astuu julkisuuteen esittelemään Tohmajärven asioita. Sivupöydästä kunnan asioita seurannut huutaa: "Ja sitähän saat odottaa.
******
KIteen ja Kesälahden seurustelu jatkuu. Puhemiehet, hallitukset ja nyt myös valtuutetut pitävät seurustelua suotavana. Joka tärkeänä. Minä sanon, että vapaaehtoisena pakkona.
Jos seurustelun loppu edellyttää kuntaliitosrahan 2 milj. euron ja valtionosuuksien 3 milj. euron menetyksiä, niin muut vaihtoehdot ovat vähissä. Tilalle jää yksi kriisikunta Kitee lisää. Kesälahtihan jo sitä onkin.
Katsotaan jatkuuko seurustelu kihlaukseen, saati naimakauppoihin asti. Kitee on luvannut Kesälahdelle kymmenen hyvää ja sata kaunista. Mitä? Sitä listaa ei ole näkynyt julkisuudessa.
******
Tohmajärven lienee pakko pikku hiljaa ryhtyä ajattelemaan omia asioitaan ja asemaansa muuttuvassa kuntakentässä. Toistaiseksi itsenäisyys on sopiva asema muutosta odottaessa. Se kyllä tulee aikanaan.
Toivottavasti ei jouduta pakkoavioon esim. Kiteen kanssa. Se tietäisi nopealla aikataululla kylmää kyytiä tohmajärveläisten lähipalveluille. Siitä nähtiin jo esimakua Hellin toimesta.

1 kommentti:

Johora kirjoitti...

Kyllä Pirkitta Kirsille pärjäsi. Ja meidän Leena päihittäisi molemmat, kun vain miehenjästipäät tilaisuuden antaisivat.
Ihmettelen kiteeläisten rakennusintoa - toisivat vain melkoiselta osin, edes vastaanotot Tohmajärvelle, valmiiseen ja hyvään terveyskeskukseen. Jos vähän laajennusta tarvittaisiin, lötyisi meiltä varmaan virkamiehiä, voilta vielä pyramiiti puutuu. Jos järjestelystä koituisi säästöä, eiköhän tuo johonkin saataisi.
Eläköön Tohmajärven terveyskeskus! Itsenäisessä Tohmajärven kunnassa.