perjantai 20. tammikuuta 2012

Mielipiteitä nämäkin

Tänään tuli lähes tunnin TV-ohjelma Katri Helenasta. Kaikkihan Katri Helenan tuntevat. Se laulaja. Harvempi tuntee Katri Koistisen. Hänkin laulaa. Vielä harvemmat tietävät, että kysymyksessä on sama henkilö. Ja sen, että kyseinen henkilö on syntyisin Tohmajärveltä.
Olin aikoinaan Katrin fani. Jopa ostin hänen levyjään. Enää en häntä fanita. Fanitus loppui muutama vuosi sitten. Syyn voin tässä kertoa. Harva tätä lukee.
Katrista noihin aikoihin tehtiin juttuja alvariinsa. Lähes viikottain oli hän jonkin lehden kansikuvassa ja sisäsivujilla oli syvähaastattelu.
Alkoi tympiä. Ei vähiten siksi, että luokittelin hänet hyvin menestyväksi laulajaksi, jonka ei mielestäni olisi tarvinnut olla lehtien sivuilla jatkuvasti. Ei lehdet laula. Eikä siihen aikaan enää puhelinlangatkaan.
Vanhingossakaan hän ei haastatteluissa tuonut esiin entistä kotikuntaansa. Sen tekivät aina haastattelijat. Häpesikö hän Tohmajärveä tai Uutta-Värtsilää? Haastattelijain toimesta syntyi tarinaa kotiseudustakin, mutta ei Katri-Helenan aloitteesta. Tai sellaista en ainakaan minä havainnut.
Lopullinen fanikatko syntyi, taisi olla Seura-lehden laaja kuvahaastattelu, jonka lopussa oli luettelo lainavaatteista, huonekaluista, meikkaajista, kampaajista, hujuhajuvesistä ja taisipa olla tieto saippuasta, joissa Katri-Helena kuvissa esiintyi.
Minusta se oli tyylitöntä ja tarpeetonta artistilta, joka tuloillaan keikkui valtakunnan huipulla. Myös taloudellisesti.
Olen muidenkin kuuluisten, mutta muualla elävien ja menestyvien suhteen tullut allergiseksi ylistämään heidän tohmajärveläisyyttään vain siksi, että ovat täällä syntyneet. Heitä on riittävästi. Harva yltää maineellaan ja uskollisuudellaan sellaiseksi tohmajärveläiseksi kuin mihin Seppo Räty on yltänyt. Ajattelepa sitä ite.
*******
Niin, siitä Katri-Helenan televisio ohjelmasta. Siinä hän piti päiväkonsertin Tohmajärvellä Maiju Lassila salissa ja iltatanssit näyttivät olevan koulukeskuksen liikuntasalissa.
Monta tuttua näkyi kuvissa. Ei vähiten silloinen kunnanjohtaja Teuvo Korpelainen vaimoineen. Jalka nousi keveästi.
Silloin vielä fanitin Katri-Helenaa. Samperi, että pääsi konsertti ja tanssit livahtamaan ohi. Missä lie tapahtumaa mainostettu? Silmiini ei sattunut. Mitä lie liput maksaneet? Taatusti olisin maksanut, olivatpa olleet minkä hintaisa tahansa.
PS. Tähän väliin tuli puhelu. Kerroin mitä juuri blogiin kirjoitin. Soittaja hymähti ja sanoi: "Kyllä sinä "liput" maksoit, vaikka et ollutkaan paikalla konsertissa ja tansseissa." Mitä lie tarkoittanut? Hällä väliä.

Ei kommentteja: