perjantai 6. tammikuuta 2012

On kiitoksen aika

Ensimmäiseksi haluan kiittää sanomalehti Karjalaista. Sen tekemät uudistukset ovat antaneet allekirjoittaneen väheneville vuosille runsaasti lisäaikaa.
Paperilehti Karjalaisen lukemiseen en tarvitse varata aikaa kuin suuremmille otsikoille. Varsinaisesta leipätekstistä eivät vanhenevat silmäni saa enää selvää. Päivää kohti säästö on noin 2 tuntia.
Erikoisen kiitollinen olen nettilehden uudistuksesta. Nettikarjalainen ei suostu avautumaan meikäläisen käteiselläkään ostetulla kompuutterilla. Säästö 1h/vrk.
Mielipidesivuston nykytila niin paperilehdessa kuin nettipuolellakin antavat parhaat aikasäästöt. Suoralle linjalle ei meikäläinen päässyt liian monesti vanhan systeeminkään aikaan. Nyt sulkeutui nettimielipide palsta meikäläiseltä. Se ei suostu avautumaan ja sitten pahoittamaan mieltäni. Kiitos tästä uudistuksesta. Aikasäästöä vuorokautta kohden kertyy n. 2 tuntia.
Ovatko lehdet tehneet yhdessä päätökset muutoksista? Mihin muutoksilla pyritään? Eroonko vanhoista lukijoista?
Hesari uudisti Viikko-liitteensä lukemattomaan tilaan. Odotan jännityksellä milloin uudistukset yltävät päälehteen.
******
Odotan uudistuksia myös kunnalliselle sektorille. Siellähän ovat tapahtuneet parhaimmat muutokset viime vuosina. Merkittävimpiin muutoksiin on yltänyt Helli-liikelaitos.
Jopa siinä määrin, ettei varsinaista toimintaa ole saatu edes alkamaan. Eletään ainaisessa muutoksessa. Jotain pysyvää sentään näyttää syntyneen. Tohmajärven terveyskeskuksen palveluissa ei juuri enää ole muutettavaa. Ne ovat lopussa.
******
Hellin uudelta johtokunnalta odotan muutoksia erityisesti. Ensimmäiseksi tietenkin, että johtokunnassa tapahtuu muutoksia. Vasta sen jälkeen tulevat muut muutokset.
*****
Muutoksia tulee myös Keski-Karjalan kuntakenttään. Yksi kunta häviää kartalta. Hinta on pieni siihen nähden, kun sillä saadaan Kiteen talous kuntoon. Onhan se ikävää, jos Keski-Karjalan veturi yskii asemalla ja veto on pois.
******
Kiitän muutoksista Tohmajärven kunnan virkamies- ja luottamushenkilökuntaa. Olette toimineet ponnekkaasti muutosten puolesta. Jos olen oikein lukenut tehtyjä päätöksiä, niin meillä on voimassa kaksi Yhteistoimintasopimusta. Lyhyesti sanottuna vanha ja uusi. Samoin Hellistä olette samassa valtuuston kokouksesta tehneet oikean suuntaiset päätökset. Toisessa ilmaisette pysyvänne Hellin helmoissa ja toisessa ilmaisette halunne sieltä pois. Sehän jos mikä osoittaa muutosta parhaimmillaan.
Kiitos, kiitos ja kunnia.

2 kommenttia:

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Tuunanen taitaa olla uuden vuoden kunniaksi iroonikko;)

Johora kirjoitti...

Tämän päivän karjalaisessa oli selkeä otsikko:Neljä kuntaa.. Ihan riittävä kunhan vain yhden nimi on Tohmajärvi. Ilman Tohmajärveä ei tulla toimeen. Perusteluja riittää, jos joku haluaa epäillä.
Johora.