sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Tällaisen unen näin

Vietettiin kesäjuhlaa. Koska lipput olivat saloissa lie kysymyksessä ollut juhannus. Juhlapaikka oli jossain Puhoksen vanhan kartanon paikkeilla.
Etupenkeillä istuivat Kiteen ja Kesälahden nokkamiehet ja kaksi naista. Viime mainitut tunnistin kiteeläisiksi. He olivat koreasti pukeutuneita ja kovin iloisia. Alkuun epäilin iloisuuden johtuvan boolista, joka oli tehty 60 litran maitotonkkaan. Sittemmin selvisi, että he olivat onnistuneet vaihtokaupoissa. Olivat luvanneet ylläpitää kansalaisopistoa jossain Villalassa päin. Vaihtokaupassa olivat saaneet Kesalahden kirkonkylän.
Muita tohmajärveläisiä en huomannut paikalla. Mikä minusta tuntui ihmeelliseltä. Olihan Tohmajärven päättäjät osa valtakunnallista päättäjäkermaa.
Porilaisten marssin jälkeen nousi puhujapönttöön korkea arvoinen henkilö. Unessa en saanut selvää oliko hän mies vai nainen. Näytti, että puhuja tuli ulkopuolelta kutsuvieraiden.
Kansa supisi ja odotti mitä tulee tapahtumaan. Jotkut esittivät, että ventovieras on poistettava pöntöstä. Tai ainakin hänen asemastaan on äänestettävä.
Puhuja aloitti. Kertoi tuovansa terveiset Helsingistä ja uudelta presitentiltä. Hän sanoi saaneensa täyden vallan siirtää kuntarajoja. Ensimmäiseksi hän sanoi, ettei Kesälahden ja Kiteen liitos ole riittävä. Siksi molemmat liitetään Savonlinnan kaupunkiin. Näin saadaan hyvä ja pysyvä kuntaraja Kiteen ja Tohmajärven välille Humalajokeen. Varsinkin jos joen ylittävät sillat puretaan.
Tästä eteenpäin uni meni sekavaksi. Boolotonkka tyhjeni ennätys vauhtia ja alkoi yleinen tanssi, joka alkuun näytti kylätappelulta.
Kun heräsin tunsin pakottavaa tarvetta vessaan. Olin ilmeisesti ollut mukana tyhjentämässä boolitonkkaa. Nyt kun olen jo täysin hereillä ja katsonut kuntakarttaa, niin toden totta. Kyllä uni on mahdollista toteutuakin. Humalajoki on vuosikymmeniä osoittautunut joeksi, jonka ylittäminen on ollut vaikeaa.

2 kommenttia:

Johora kirjoitti...

Oikein hyvä joki tuo Humalajoki. Toki silta voi olla, saattaahan kiteeläisille tulla asiaa Tohmajärvellä.

Olet rajattoman kuntaliitosystävällinen. Minä puolestani haluan nähjdä asian vain tohmajärveläisten kannalta. Mitä me hyötyisimme kuntaliitoksesta? Verot säilyisivät ja matkat jatkuisivat. Bensan ostajana me köyhät kuntalaiset. Ja ´"palvelut" vähenisivät. Ensin vietäisiin terveyskekus, sitten lähtisi apteekki. Monet muut tarpeelliset perässä. Se mitä me vähiten jäisimme kaipaamaan olisi kunnanvirasto toimijoineen. Vaikka sitä syyllisenä pidetäänkin, on se välttämätön kuin rukkanen pakkasella.
Johora

Veijo Tuunanen kirjoitti...

Taidanpa ryhtyä vastailemaan kommentoijille. Tähän asti olen vältellyt, mutta kun Karjalainen sotki mielipidepalstansa, niin jää aikaa muuhunkin. Katsotaan.