keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Valtuuston vallansiirto hallitukselle

Alla olevalla vastaesityksellä yritettiin pitää johdonmukainen nimitysvalta kunnassa. Neljän äänen puuttumisella siinä epäonnistuttiin.
Suurin epäonnistuminen kumuloitui, että seutuvaliokunta pääsee nyt päsmäröimään Tohmajärven, vielä itsenäisen kunnan virkamiesnimityksiin. Kohta asia on esissä, kun kuntaan valitaan korkeaan virkapaikkaan henkilöä, jonka puoliso on nimitysvaltaa esittelijän ominaisuudessa käyttävässä organisaatiossa neljäntenä henkilönä.
Tämmöiseksi kunnan asioiden hoito on saatu parissa vuodessa. Eikä parempaa näytä olevan tulossa. Ollaan kohta tilanteessa, jossa jääviydestä ei ole kuin muisto jäljellä.
Palataan valtuuston kokoustapahtumiin vielä myöhemmin.
PS. Blogissa käyneiden lukumäärä on kaksinkertaistunut valtuustokokouksen jälkeen.

2 kommenttia:

Erkki Jormanainen kirjoitti...

Tällaisilta kummallisuuksilta ja hankaluuksilta sekä viranhaltijavallalta olisi vältytty, jos Keski-Karjalaan olisi tehty reilusti yksi kunta eli Wärtsilän kaupunki. Säästöäkin olisi tullut ja porkkanarahoja.

Esa A. Luukkainen kirjoitti...

Näin on. Mutta onneksi tilanne ei tullut kenellekään tietämättä. On puhuttu ja avattu teemaa jos toistakin, joskus jopa verissäpäin. Mutta kansalla on vaaleissa ihmeellinen voima: se haluaa joskus palkita semmoisetkin edusmiehensä, jotka vievät hommat jorpakkoon.