keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Äänin 19-15 yksi tyhjä hylätty vastaesitys

Liite pöytäkirjaan

Vastaesitys Tohmajärven kunnanvaltuuston 15.12.2008 pidetyn kokouksen asiakohdan 10 päätösehdotukseen: ”Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosääntö.”

Vastaesitys:

Keski-Karjalan sosiaali- ja terveyslautakunnan johtosäännön 5 § ”Ratkaisuvalta henkilöstöasioissa” muutetaan niin, että tekstistä poistetaan ensimmäisen lauseen kolme viimeistä sanaa: ”lukuun ottamatta henkilövalintoja.”

Lisäksi poistetaan toinen kappale kokonaisuudessaan: ” Sosiaali- ja terveysjohtajan valitsee Tohmajärven kunnanhallitus. Esityksen johtajan valinnasta tekee sopimuskuntien kunnanvaltuuston ja hallituksen puheenjohtajalla täydennetty seutuvaliokunta.”

5§ Ratkaisuvalta henkilöstöasioissa, kuuluisi kokonaisuudessaan: Henkilöstöasioissa noudatetaan Tohmajärven kunnanorganisaation johtosääntöä.

Perustelut:

Tohmajärven kunnalla on valtuuston vahvistama voimassa oleva kunnanorganisaation johtosääntö, jossa määritellään kaikille virkamiehille yksityiskohtaiset nimityskriteerit.

Päätösehdotuksen 5 § esitetyssä muodossaan on ristiriidassa kunnan organisaation johtosäännön kanssa . Kuntaan muodostuisi käytäntö, jossa virkamiesten nimitys

hajautuisi niin, että merkittävämpää ja korkeampaakin palkkaa nauttivan virkamiehen valitsee alempi johto-organisaatio (hallitus) kuin mitä kunnan muiden virkamiesten kohdalla noudatetaan. (valtuusto)

Keski-Karjalan seudun sopimuksen 2 kohdan mukaan seutuvaliokunta valmistelee käsiteltäviä asioita seutuvaltuustolle ja vastaa seutuvaltuustossa tehtyjen päätösten toimeenpanosta. Seutuvaliokunnalla ei ole itsenäistä ja suoraa valmistelu ja esitysoikeutta itsenäisen kunnan päätöksiin. Seutuvaliokunnalle ei voi antaa sitä asemaa nimitysasioissa, jonka se saisi, jos alkuperäinen päätösehdotus jäisi voimaan.

Ei kommentteja: