maanantai 15. joulukuuta 2008

Aeveluttavat atk-hankinnat

Liite pöytäkirjaan

Vastaesitys Tohmajärven kunnanvaltuuston 15.12.2008 pidetyn kokouksen asiakohdan 9 päätösehdotukseen: ”Helli - liikelaitoksen atk – hankinnat, lisämäärärahan varaaminen v.2008 talousarvioon”.

Vastaesitys:

Lisämäärärahaa vuoden 2008 talousarvioon ei myönnetä atk – laitteiden, lisenssien, ohjelmistojen eikä niistä johtuviin työkorvauksiin.

Perustelut:

Seutuvaliokunta on kokouksessaan 5.6.2008 ylittänyt toimivaltansa ryhtyessään johtamaan ja esittämään itsenäisen Tohmajärven kunnan budjettiin kuuluvaa hankintaa.

Seutuvaliokunta valmistelee seutusopimuksen mukaan seutuvaltuustolle menevät asiat, se ei tee aloitteita ja esityksiä itsenäiselle kunnanhallitukselle tai valtuustolle kuuluvista asioista.

Keski-Karjalan kuntien sosiaali – ja terveystoimen yhteistoimintasopimuksen, joka on allekirjoitettu 12.8.2008,. kohdassa 6 ( kalusto, laitteet ja kojeet ) on sovittu sen ajankohdan liikelaitokselle korvauksetta luovutettavista laitteista.

Kohdan viimeinen lause on sanatarkasti: ”Tulevista kalusto – ja laitehankinnoista vastaa liikelaitos.”

Kysymyksessä ovat liikelaitokselle luovutettavat uudet hankinnat ja ne eivät voimassa olevan sopimuksen mukaan kuulu Tohmajärven kunnan kustannettaviin asioihin.

Määrärahan perusteluissa mainittua tasingon omaista velvoitetta hankkia lisää luovutettavaa kalustoa liikelaitos Hellille voi Tohmajärven osalta pitää kohtuuttomana. Tohmajärvi luovuttaa Hellille jo toimivat laboratoriolaitteet ja uudehkon röntgenin, joita ei Kesälahdella ja Rääkkylällä ole luovutettavaksi.

Määrärahan esittäminen poikkeaa hyväksyttävästä menettelystä, koska asiaa ei ole esittänyt, eikä sitä ole käsitelty perusturvalautakunnassa. Hankinnan tarpeellisuudesta ja sen ensisijaisuudesta tähän ajankohtaan ei ole asiantuntija lausuntoa.

Samoin kunnan oma atk – henkilöstön asiantuntija lausunto laitteiden tarvittavasta teknillisestä tasosta ja tarpeellisuudesta puuttuu.

Määrärahan hyväksyminen olisi ristiriidassa kuntaan hyväksytyn tasapainottamisohjelman kanssa.

Veijo Tuunanen

Ei kommentteja: