tiistai 30. joulukuuta 2008

Tervepä taas

Joulun seutu on edessä, mutta onneksi vasta vuoden päässä. Palaillaan itse kukin takaisin sorvin ääreen. Aihetta kirjoittamiseen varmasti riittää tulevanakin vuonna. Muutokset tulevassa Hellissä enteilevät, ettei kompuutterin tarvitse juuri kylmetä.

Joku kysyikin taannoin, mihin pyrin esimerkiksi noilla kolmella vastaesityksellä, jotka julkaisin kunnanhallituksen kokouksessa virkanimitys- ja palkka-asioista.
En minä mihinkään niillä pyri. Haluan vain saattaa tiedoksi, mitä kyseisistä asioista saatetaan myös olla mieltä. Se kuuluu luottamushenkilön tehtäviin, että ilmaisee kantansa selvästi. Mielestäni kirjallinen vastaesitys on mielipiteen ilmaus selvimmillään, kunhan se vielä liitetään liitteenä pöytäkirjaan.
Mihin vastaesitys tohmajärveläisessä kunnallisessa päätöksenteossa johtaa, on tiedossa. Se ei johda mihinkään, niin pitkään kuin edetään nykyisen "voimatasapainon" alaisuudessa.
Tiedotusta pitää kunnioittaa, siksi kirjoittelen näitä juttujani. Jos lukija näkee näissä järkeä, niin en pane siitä pahakseni.


Esa A. Luukkainen on kannellut Keski-Karjalan Hellistä oikeuskanslerille. Oikeastaan samoista asioista, joista olen kunnanhallituksessa tehnyt vastaesitykset.
Kantelut ja valitukset eivät ole ainakaan osoituksia hyvästä hallinnosta. Ne osoittavat, että jossain mättää pahemman kerran.
Valituksilla harvoin saadaan jokin "huono" asia käännetyksi "hyväksi". Hyvä hallinto tekee vain hyviä päätöksiä, kunhan se noudattelee lakia, asetuksia ja täyttää muotoseikat. Näen, että valitukset johtuvat vain ja yksinomaan huonosta hallintokulttuurista, jossa oiotaan kurvit suoriksi, kun on kiire.
Sote ja Helli tulevat molemmat osoittamaan mihin kiireellä päästään. Loputtomaan valituskierteeseen jo tässä vaiheessa, vaikka ensimmäistäkään vanhusta tai sairasta ei ole saatu hoitoon. Mitä sen jälkeen seuraa, voi vain arvailla.
Tässä juttua alkuun.

Ei kommentteja: