lauantai 26. huhtikuuta 2008

Ministereille tiedoksi

Veijo Tuunanen.
Tohmajärven kunnanhallituksen ja valtuuston jäsen.
Talluksentie 23 A2
82600 Tohmajärvi
Puh. 050 3634340
Sähköposti: veijo.tuunanen@luukku.com
Tiedoksi.


HALLINTO- JA KUNTAMINISTERI MARI KIVINIEMI

PERUSPALVELUMINISTERI PAULA RISIKKO


Pyydän kunnioittavasti ministereitä kiinnittämään Finlandia-talon seminaarissa 22.4.2008 huomiota siihen toteutuuko lainsäätäjän ja kuntalaisten tahto sosiaali- ja terveyshuollon (Sote-hanke) järjestäminen Keski-Karjalassa (Kitee, Tohmajärvi, Rääkkylä, Kesälahti) kun hankkeen suunnittelu ja toteutus on keskittynyt yksinomaan virkamiehille ja palvelujen toteuttamisvaihtoehtojen keskeinen vertailu on jäänyt suorittamatta.


Taustatietoa:
22.1.2007. Kunnanjohtaja (projektin johtaja) Olli Riikonen esitteli kunnanhallituksille ja edelleen valtuustoille Sote – hankkeen toteuttamiseksi sanatarkasti seuraavaa:
1 §. Kunnat säilyvät itsenäisinä. Selvitykseen ei sisällytetä kuntaliitospohdintoja.

Edellä olevaan lausumaan pohjautuen ovat kaatuneet lukuisat valtuutettujen aloitteet kuntaliitosselvitysten aloittamisista Keski-Karjalassa. Samoin kansanäänestysaloite, joka perustui kerättyyn 5% nimilistaan äänivaltaisilta kuntalaisilta.

Sote - hankkeen sotkuisuus on ilmeinen syy myös Kiteen ja Rääkkylän kunnan taannoinen kuntaliitosyritys, jonka molempien kuntien valtuustot jättivät hyväksymättä.

Tohmajärven kunnanvaltuusto ei ole hyväksynyt Soten aiesopimusta.

Sanomalehti Karjalaisen nettimielipidepalstalla on julkaistu yli 2000 kriittistä tai vastustavaa kirjoitusta Sote – hankkeesta.

Tohmajärvi 12 p:nä huhtikuuta 2008. Veijo Tuunanen

Ei kommentteja: