lauantai 12. huhtikuuta 2008

Kesäleskenä kissan kanssa.

Kissa on siitä kiitollinen kaveri, ettei se juuri muuta tee kun nukkuu. Ainoa edellytys tälle on, että sen vatsa on täynnä. Mieluimmin täpötäynnä.
Pysyvä ihmissuhde lähti sukuloimaan Helsinkiin. Hänestä se on kivaa. Mielelläni minäkin piipahdan silloin tällöin Hesassa. En viivy siellä kovin kauan kerrallaan. Sanovat, että vieraat ja kalat alkavat haista parissa kolmessa päivässä.
Mukava on duunata itselle sapuskaa. Teen sitä silloin tällöin muutoinkin, mutta yksin ollessa ei synny keskustelua siitä, onko lihassa rustoja vai ei. Onko kana kynitty ja ahven suomustettu.
Eilen syötiin sirveliä ala läski ja tänään lihapullat sipulihöystöllä.
* * *
Muutaman pakinan olen saanut aikaiseksi. Mitä nyt kissa kävelee välillä tekemässä omat kirjoituksensa. kwvrtbfdyi8åpoj. Tuossa malli tulkittavaksi.
Sähköpostiin ostin taas yhden roskapostin tuhoojan. Hyvin toimii. Päivittäin tuli n. 30-40 viakra ja tekstiviestitarjokasta. Useimmat ulkomaan kielillä. Nyt ei tule. Helpottaa. Enhän minä viriili vanhus mitään viakralla.
* * *
Palautetta sen sijaan tulee sotesta sähköpostilla kuin puhelimellakin kiitettävästi. Pidän sitä osoituksena tärkeästä asiasta. Monet ovat huolissaan, etten muka jaksaisi kun on yksinkertainen enemmistö vastassa.
Olkaa huoletta, ei vastustus rasita, jos tietää oman kantansa oikeutuksen. Sen tiedän.
Huolissaan olisin yksinkertaisen enemmistön puolesta. Jos heidän kantansa, jota en kyllä usko, jostain syystä vaikkapa vain vähäksi aikaa tulisi käyttöön, syntyy revohka, jonka selvittäminen vie vuosia ja samalla yksinkertaisen enemmistön. Mikä sivumennen sanottuna joutaisikin mennä.
Olipa millä puolueella hyvänsä yksinkertainen hegemonia, tietää se ennen pitkää huonoa yhteisölle.
* * *
Keski-Karjalan vihreät ovat julkilausumassaan lähteneet haikailemaan Keski-Karjalaan yhtä yhteistä kuntaa. Miksi vasta nyt kun kurat alkavat olla housuissa.
Allekirjoittanut on taustaryhmänsä tukemana ( siihen kuuluvat demarit ja lukuisa joukko epäpoliittisia ihmisiä) tehnyt lukuisia aloitteita kuntaliitosselvityksen aloittamiseksi likipitäen joka suuntaan. Sekaan on mahtunut kansanäänestysaloite nimilistoineen.
Kaikki on tyrmätty.
Kuntaliitokset edellyttävät aina ensin selvityksen tekemistä mitä mahdollisesta kuntaliitoksesta seuraa kuntalaisille. Tärkeää on selvittää mitä kuntaliitos vaikuttaa kuntalaisen elämään. Ei niinkään kunnan, sen virkamiesten tulevaisuuteen. Siitä on huolehdittu lailla, joka takaa heille toimeentulon nykyisellä tasolla ainakin viideksi vuodeksi eteenpäin.
Paljon parjatussa soten alkusanoissa tyrmätään kuntalaisen kannalta ehkä parhaan vaihtoehdon käyttö sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamiseksi.
Alkusanat on kunnanjohtaja Olli Riikosen tekstiä ja päivätty 22.1.2007.
1§. Kunnat säilyvät itsenäisinä. Selvitykseen ei sisällytetä kuntaliitospohdintoja.
Edellä olevaa yksinkertainen enemmistö näyttää seuraavan kuin hai laivaa. Pohtimatta mitä sote näin toteutettuna tulee vaikuttamaan kuntalaisen elämään. Ja mitä se, että kyseiset palvelut siirtyvät lähes yksin omaan virkamiesten toteutukseen ja valvontaan.
Jope Ruonansuun sanoin: Mietipä sitä.

Ei kommentteja: