torstai 15. maaliskuuta 2012

Nyt näytetään etsittävän syyllisiä

Jos etsijät vilkaisisivat peiliin voisi jokunen sieltäkin näkyä. Kysymyksessä on tietenkin syyllisten etsiminen Hellin surkeaan saattohoitoon.
Syyllisten etsiminen on turhaa. Se voisi pahimmillaan vaan johtaa syyllisten palkitsemiseen. Näinhän tässä yhteiskunnassa eletään. Viittaan vain Finnairin ympärillä käytävään keskusteluun.
Kunnanjohtaja Olli Riikonen näkee Hellin epäonnistumiseen ja Tohmajärven talousongelmiin syylliseksi Hellin taloushallinnon. Ymmärrän sen hyvin.
Kunnanjohtaja raplaa siihen malliin kompuutteriaan, ettei toiminnan tarkkailuun juuri liikene aikaa.
Jätän syyllisten etsimisen omalta osaltani tähän. Vain virheiden tunnustamisella ja niiden korjaamisella on merkitystä.
******
Otan tässä esiin tohmajärveläisten sairaan hoidosta yhden osa-alueen. Pohjustukseksi tulkoon tietoon, että Tohmajärvellä ovat loistokunnossa olevat terveydenhoito ja vanhusten asumispalvelurakennukset.
Helli on hallinnoinut molempia palveluita. Yksi asioiden hoitomittari on Keskussairaalan "sakkopäivät" joita jonopäiviksi myös kutsutaan.
Tohmajärvelle jonopäiviä on kahden ensimmäisen kuukauden aikana kertynyt 29 päivää. Se tekee rahassa n. 15500 euroa. Yksi jonotuspäivä maksaa n. 500 euroa/pv.
Jonotuspäivien lukumäärällä voi mitata sitä onko asioita hoidettu hyvin vai huonosti. Ilmeiseti molemmilla tavoilla. Eli hyvin huonosti.
Jotta sakkopäiviin on päästy, on Helli supistanut Tohmajärven terveyskeskuksen vuodepaikkoja 4:llä. Kustannusten laskemiseksi kuulemma.
Mitä tulevaisuuden sakkoihin vaikuttaa se, että Helli on nyt sulkenut Risteen hovin? Tohmajärven kunnalla ei Risteen hovin lopttamiseen ole ollut sanan sijaan. Helli lopetti vain Risteen hovin vuokrasuhteen yksipuolisesti. Sen menettelyn takasi järjetön Yhteistoimintasopimus.
Lopetetaan syyllisten etsiminen. Eihän ne edes ole tietymättömissä. Aletaan korjata virheitä. Nähdään tänään torstaina klo 18,00 Maiju Lassilan salissa.

Ei kommentteja: