tiistai 13. maaliskuuta 2012

Löppönen on yksityisajattelija(ko)

Sanomalehti Karjalainen repäisee joskus otsikoissaan. Niin myös tämän päivän numerossaan. Metsää ei kunnanhallituksen päätöksellä myydä eikä veroja koroteta. Metsää esitetään valtuustolle myytäväksi. Veroja korotetan tai lasketaan sitten kun se aika tulee.
Tekstiltään Tohmajärven kunnanhallituksen kokousselostus oli hyvä. Taloja myydään ja taloutta kammetaan raiteilleen.
Kokouksen selostuksessa kohta, jossa hallitus yksimielisesti kannattaa eroa Helli-liikelaitoksessa, on pieni fipa. Eihän se päätös ole yksimielinen, kun Reino Löppönen on jättänyt päätökseen eriävän mielipiteen.
En tiedä meneekö komiikan puolelle Reino Löppösen esitys hallitukselle, jossa hän esittää, että ei irtaannuttaisi vielä Hellistä, vaan velvoitettaisiin Kiteen kaupunki selvittämään resurssinsa ja palkkaamaan Helliin talouspäällikkö ja muuta henkilöstöä.
Missähän ne Reinon ajatukset ovat pyörineet silloin kun Rääkkylä lähti Hellistä ja Kesälahti päätti siirtyä Kiteen kainaloon.
Eikö Reino ole lukenut Hellin johtokunnan päätöstä, jossa se velvoittaa jäljellä olevat kunnat lopettamaan Helli-liikelaitoksen tämän vuoden loppuun mennessä.
Vai vielä Kiteen pitäisi palkata talouspäällikkö ja muuta henkilökuntaa Hellille. Esitys Tohmajärven kunnanhallituksessa kuultuna tuntuu toimivallan ylitykseltä. Onneksi esitystä ei tällä kertaa kukaan kannattanut.
Hellissä on johtajia ja päälliköitä kuin pipoa. Rääkkylän irtautumisen jälkeenkään ei yhtään johtoporukasta vähennetty eikä palkkaa harmoniseerattu alas päin. Olisiko siinäkin yksi taloutta alas vetänyt kohta.
Tohmajärveläisten valtuutettujen tulee olla tarkkana hallituksen esitysten kanssa. Jos vielä nykyisessäkin tilanteessa joku hallituksessa esittää pysymistä Hellissä, niin voi hyvin pelätä jonkin esityskukkasen pääsevän valtuustoon saakka.

5 kommenttia:

Matti Kosonen kirjoitti...

Sinä et nyt Veijo ymmärrä. Reinohan tarkoittaa sitä, että kun Kitee ja Kesälahti irtaantuu Hellistä niin Helli jatkaa ennallaan, mutta siinä on vain yksi jäsen - Tohmajärvi.

Veijo Tuunanen kirjoitti...

ka, niinhän se onkin. Leena Väistö on lähtenyt tukemaan lehtitiedon mukaan Reinoa.
Niinhän se meni meilläkin. Kun toinen esitti ja toinen kannatti saatiin nimemme pöytäkirjaan. Eipä siellä muiden nimiä juuri ollutkaan. Eikä käyttäneet puheenvuoroja kuin nimenhuudossa. Heh, heh!

Ritu Ripeä kirjoitti...

Hyvä että neloset palaa toimintaan. Tässä on meinannut ihan sairastua, kun ei piristyslukemista ole ollut! Hyvää kevään tuloa!

pike kirjoitti...

Hei, olen syntyisin Tohmajärveltä, olisi mukava vaihtaa ajatuksia myös minun blogissani, siellä on kuvia lapsuusajoitani Tohmajärvellä, eli 17 vuotta elämästäni olen ollut siellä, nyt asun toisella puolella suomea, Tervetuloa lukijaksi tai ystäväksi, kiva kun Tohmajärveltä löytyy ihmisiä, oikein kotoinen olo, kommentoi myös.Terveisiä sinne Tohmikselle, minulla on mukavat muistot sieltä, olisi kiva lukea kuulumisia ja luinhan minä nuo jututkin. http://sanosekukkasin.blogspot.com

Sanna kirjoitti...

Talouspäällikön palvelut ovat varmasti hyödyllisiä. Meilläkin on etsinnässä controller palvelu. Olemme huomanneet, että ilman sitä tulee helposti virheitä, eikä kokemustakaan ole kovin paljoa. https://www.teemuntalouspaallikkopalvelut.fi/palvelut