Heikko hermoisen pitäisi viimeistään nyt sulkea blogi. Tai vähintäinkin tyhjentää huone muista henkilöistä, tai ainakin sammuttaa valot. Tulen käsittelemään seuraavassa erittäin salassa pidettäviä asioita.
Kysymyksessä on taannoin Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden päätös: Asiano:10/1888. Päätöksestä kirjoittaminen on vaikeaa. Käräjäoikeus on määrännyt asianomistajien henkilöllisyyden pidettäväksi salassa. Yleisöä ei ole sallittu käräjäpaikalle. Oikeudenkäyntiaineisto on määrätty pidettäväksi salassa. Asianomistajien nimet on pidettävä salassa.
Jokunen asia käräjäoikeudelta on lipsahtanut julkisuuteen. Kun käräjäoikeus on istunut Pohjois-Karjalassa, on tapahtumapaikkakin täällä. Myös yhden asiaosaisen ammatti on lipsahtanut päätökseen. Hän on sosiaalijohtaja.
Näillä ja aikasemmin jo julkisuudessa olevilla johtolangoilla päädyn otaksumaan, että kyseessä on Kitee ja siellä ennen Helliä ollut sosiaalijohtaja ja hänen huostaanottopäätöksensä.
Heti alkuun tulkoon sanotuksi, että käräjäoikeuden päätöksen mukaan sosiaalijohtaja on ollut huolimaton virkatyössään kyseistä asiaa hoitaessaan, mutta muilta osiltaan ei rangaistavaa syytteestä se läytänyt. Ja niinpä huolimattomuuskin ei ole johtanut rangaisemiseen asti.
Oikeuden käyntikuluja sentään käräjäoikeus langetti yhteisvastuullisesti kunnan ja sosiaalijohtajan maksamaan 23900 euroa. Korvausta asianosaiselle lapselle 4000 euroa ja äidille 1000 euroa.
Kyllä Kitee selvisi halvalla. Sen ei tarvitse maksaa kuluistakaan kuin puolet. Tohmajärvellä töpeksittiin miljoonien kulut huostaanotossa. Kunta maksoi ja maksaa edelleen "osaajan" töpeksinnät hamaan kolmen lapsen aikuisuuteen asti. Kukaan ei huuda perään. Asia lienee ollut "poliittisesti" hoidettava. Kyseinen virkahenkilö nousi vielä astetta ylemmäksi virkaportaikolla. Ennenkuin otti uuden haasteen vastaan toisella puolen Suomea.
Edellä olevaa käräjäoikeuden päätöstä ei ole muut lehdet, netti Keski-Karjalan Nelosia lukuunottamatta julkaisseet. Mistähän syystä? Asiahan on yhteiskuntapoliittisesti erittäin merkittävä. Miten virkamiehet, järeintä asettaan, lapsen huostaanotossa käyttävät. Jo huolimattomuus huostaanotossa pitäisi johtaa johtopäätöksiin.
Toivotan lukijoilleni Hyvää Pääsiäistä!
perjantai 22. huhtikuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
2 kommenttia:
Asnro:19/1888: Nahkapäätöksiä ja -munia taitaanee osata tehdä vain "ammattiosaajat", tiedä en tarvitsiko tuohon montakin kukkoa keekoilemaan tunkiolla. Kotkot kot... No, osaajaa ilmeiseti tukistettiin. Toivottavasti nuo korvaukset äidille ja lapselle eivät ole aivan pilkantekoa.
Minkälainen lie ollut Tohmajärven "munijan" rooli huostaanotissaan, eipä ole eetteriin laskettu tietoja eli polittiisiabrolereita ilmeisesti suojellaan. Hysshyss ja kukot kiekuu!
Onneksi meillä vielä riittää mämmiä ja suklaamunia (lue: sirkushuvia) - pääsiäisen jälkeen sitten pashkaa vaimitäseoli?
Eikä siinä vielä kaikki. Vappu tulee ja taas viputellaan.
Joopajoo... Asnro:10/1888 piti kirjoittamani mutta tietokoneeni änkyröi. Mikähän on ko Tohmajärven tappauksen asnro?
Vai onko hyshys.....shhhh....
Lähetä kommentti