keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Tämäkö on tärkeysjärjestys?

Tilaajalautakunta yhtyi Eeva Seppäsen lähtötyönään tekemään ehdotukseen hankkia vuoden käytössä olleen puhelinjärjestelmän tueksi Hellille uuden Virtual Contact Center järjestelmän. Perustamiskustannukset ovat 20000 euroa, vuosittaiset kustannukset 40000 euroa/vuosi. Lisäksi räpsähtää muutamalla tonnilla opetuskuluja ja maksut uusien puhelinlaitteiden hinnoista.
Vielä edellisessä kokouksessa kunnanjohtaja Olli Riikonen vakuutti, että vanha järjestelmä toimii hyvin. Häiriöt ovat olleet tilapäisiä ja käyttäjät kärsimättömiä. Nyt näyttää taas kelkka kääntyneen 180 astetta niin tilaajilta kuin tuottajilta.
Yritin hankinnalle saada lisäaikaa esittämällä hanketta jätettäväksi pöydälle. Kukaan ei esitystäni kannattanut. Perusteluiksi esitin meneillään olevaa sekavaa Hellin tilannetta ja siinä erityisesti Rääkkylän poisjääntiä Hellistä. Epäilin myös valmistelija Eeva Seppäsen teknillistä osaamista hankkeen vetäjänä ja hänen jäämistään pois Hellin palveluksesta. Hän lienee ollut yksi entisen puhelinpalvelujärjestelmän valitsijoista. Häntähän ei voi enää kuulla hankkeesta.
Yritin esittää, että ensimmäiseksi olisi saatava lääkärit vastaanotoille. Vasta sitten voidaan järjestää puhelinpalvelut tyydyttäviksi. Vähän potilasta helpottaa kuulla, ettei lääkäri ole vastaanotolla.
Kokous paikalla oli merkittävä osa kuntien virkamiehistä ja johtavista luottamushenkilöistä. Kysyttäessä kukan heistä tai kokoukseen osallistujista ei tiennyt lääkäritilanteesta mitään. Montako lääkäriä on Hellin palveluksessa ja missä.
Tilaajalautakunta velvoitti lisäämään Virtual Contact Center ratkaisun Hellin tilattaviin palveluihin. Hellin tulee sitten ilmoittaa kun saa tietoonsa mitä lysti maksaa kustannukset myös lautakunnalle.
PS. Jonomusiikki maksaa 50 euroa/kk. Se saattaa ollakin merkittävin parannus entiseen palveluun verrattaessa.
Minulle ei selvinnyt vieläkään kuka tilaa, kuka käyttää ja mitä. Sen tiedän, että veronmaksajat maksavat tämänkin hankinnan. Onko siitä apua kuntalaisille, jäi ainakin minulle epäselväksi.

Ei kommentteja: