maanantai 11. huhtikuuta 2011

Pako Hellistä jatkuu

Onko niin, että ensin Hellistä lähtevät vähemmän pätevät. Sitten ovat vuorossa pätevät. Jäljelle jäävät he, jotka eivät ymmärrä kumpaan ryhmään kuuluvat. Tai joilla on sellainen asema ja palkka, joita etuja ei muualta ole mahdollisuus saada.
Viimeisimmäksi lähtijäksi on ilmoittautunut filosofian maisteri, Hellin hallintopäällikkö Kaisu Iittiläinen. Hänet on kutsuttu haastatteluun Joensuun kaupungin sosiaali- ja terveystoimen talousjohtajan viran täyttämiseksi.
*******
Omana käsityksenäni voin sanoa, että Kaisu Iittiläinen oli yksi "päähän potkituista", kun Hellin korkeimpia virkoja jaettiin sopiville. Ei hän ainoa ollut, mutta yksi merkittävimmistä.
Sen ajan virkanimityksiin kuului, että täysin epädemokraattinen seutuvaliokunta hääri asiassa kuin asiassa päällä päsmärinä. Nyt alkaa näkyä, mitä tämä "viisasten kerho" on saanut aikaan. Ollaan lähellä kaaosta.
Helli-vankkurit näyttävät olleen Kaisu Iittiläisellekin liian raskaat vedettäväksi. Pätevä ja ahkera hän mielestäni on ollut, mutta niin se on, että rajansa kaikella.
Toivotan Kaisulle menestystä hakuprosessiinsa. Näyttää siltä, ettei Hellin hommiin tolkkua tule ennen kuin viimeinen aste on saavutettu. Ollaan lyöty pää Keski-Karjalan mäntyyn.
******
Peijonniemen koulukauppa on oma projektinsa. En tiedä pitäisikö sille itkeä vai nauraa. Kauppaa on valmistellut kunnanjohtaja Olli Riikonen. Kukas muukaan. Keskusta puolue näyttää olevan kovasti kaupan kannalla. Sille näyttää olevan koulusta tarjottu 31500 euroa riittävä summa. Kuin myös sopiva ostaja.
Kauppa etenee hallituksen äänestyspäätöksen turvin valtuuston päätettäväksi. Siellä voi voimasuhteet perinteisestä käskypolitiikasta muuttua.
Toivottavasti valtuutetut tekevät päätöksensä omasta vapaasta tahdostaan ilman painostavaa ryhmäkuria.

Ei kommentteja: