lauantai 9. huhtikuuta 2011

On oltava puheväleissä

Meinasin kirjoittaa eduskuntavaaleista. Tai paremminkin edustajaehdokkaista. Nyt tuntuu siltä, ettei se olekaan viisasta.
Huomasin sen jo istuessani viimeisimmässä kunnanvaltuuston kokouksessa. Edessäni olevassa pulpetissa istui kaksi kansanedustajaehdokasta. Ritva Simonen ja Jouni Martiskin. Eikä siinä kaikki. Vierelläni istui Reima Ehrukainen. Estraatilta puuttui Olli Riikonen, ehdokas hänkin.
Ei ole viisasta lähteä valtuutettuja panemaan paremmuus järjestykseen. Vaikka ei ketään moittisikaan, niin kehutkin voivat joskus pahoittaa mielen. Voi mennä puhevälit.
No, kunnanjohtaja on erijuttu. Hän on virkamies ja edustaa täysin toisen laista arvomaailmaa. Jääköön hänkin omine ajatuksineen kiertämään toreja ja turuja.
Kollega Matti Kosonen on omassa blogissaan arvioinut rohkeasti keski-karjalaiset kansanedustajaehdokkaat. Heidän ominaisuutensa ja mahdolliset äänimäärät.
Lukija voi poiketa Matin blogissa. Osoite löytyy mm. Nelosten blogilistalta.
Taidan lopetaa tällä kertaa tähän ja häippästä käymään mökillä. Talven kelit ovat olleet siinä määrin kehnot, ettei ole ummen takia päässyt mökkiä katsastamaan. Liekö mökki murskana kattolumien alla? Se on moro, sanoi tamperelainen.

Ei kommentteja: