keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Naisten käsistä karkasi mopo

Kyllä Hellissä riittää ihmettelemistä. Ensiksi Helli ei saa lääkäreitä vastaanotoille. Eikä edes listoilleen. Johtava lääkäri puuttuu. Lääketieteellisistä asioista vastaavat puhelin vastaajat. Nekin ehdolla, että toimivat.

Hellin ja kuntien sekä nyt myös kaupungin johtajien yhteydet pelaavat vain oikeusasteisiin. Miksikö? Siksi, että Hellissä eletään muka laittomassa tilassa. Minkä lain suhteen? Tuskin perustuslain ja kuntalain suhteen. Se, ettei Helli itse noudata omia sopimuksiaan ei synnytä vielä laitonta tilaa. Kyvyttömyyden tilan kylläkin. Rääkkylän kunta yrittää juuri perustus- ja kuntalain mukaan järjestää kuntalaisilleen lain mukaisia palveluja. Se tuskin on moitittavaa. Lain vastaista ei ainakaan.

On se kumma, että Hellin palveluja työnnetään väkisin Rääkkylään. Miksi ei Tohmajärvelle? Täällä ei ole enää päivystys lääkäreitäkään. Mitä silloin tällöin. Terveyskeskuksen vuodeosastojen sairaspaikkoja vähennettiin taannoin. Siksikö, että saadaan potilaita Rääkkylään?

Käenpoika näyttää pullauttavan emon pesästä. Toimitilat Rääkkylässä niin kuin muissakin kunnissa ovat kuntien omaisuutta. Nyt niissä ei saa Hellin ja Kiteen ohjeistuksen mukaan liikkua ja toimia ilman vs.johtaja Aulikki Hautsalon tai Kiteen vs. kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvisen lupaa. Sitten asian huipennus. Lupia ei tulla myöntämään. Onko järkevää palvelujen tarjoamista? Helli ei pysty ja muiden ei anneta. Pitäisikö ilmoittaa Valviralle. Ei kannata. Ilmoitetaan kuntalaisille, että koettavat pysyä erossa terveyspalveluista.

Sivujuttuna tulkoon muistutettua, että taannoin Helli operoi Tohmajärven kunnan omistamat röntgenlaitteet huisinnevadaan. Kunnanjohtaja ei reagoinut tapahtumaan.

Sitten ohjeisiin, joita korkeat johtajat jakoivat alaisilleen. Ohjeistukset ovat julkaistu Nelosissa. Ne ovat lapsellisia. Ei tuommoisia aikuisten ja johtavassa asemassa olevien ihmisten pitäisi enää nykyaikana antaa. Ohjeissa aliarvioidaan ihmiset kyvyttömiksi toimimaan omissa asioissaan.

Vai mitä mieltä olette kiellosta, ettei kunnan edustajia saa päästää toimitiloihin. Kyllä johtajat kiellollaan rikkovat voimassa olevaa omistusoikeutta. Entä, jos sattuu tulemaan vesivahinko tai muu vastaava vahinko ja kielto tulisi syyksi vahinkoihin, niin vastaavatko johtajat taloudellisesti aiheuttamastaan vahingosta? Entä, jos kiellolla saatetaan ihminen hengenvaaraan? Pitääkö hakea lupa, josta jo etukäteen on sanottu, ettei lupaa anneta. Johtajatko vastaavat ohjeittensa synnyttämistä vahingoista?

Sitten loppukevennys. Järjestys ja turvallisuus Hellissä on taattu sillä, että ohjeen antajat antavat poliisin hätänumeron käytettäväksi. Kiteen poliisia on ohjeen mukaan tiedotettu tilanteesta. Poliisi ilmeisesti odottaa milloin lähdetään hoitamaan lääkärien vastaanottoa Rääkkylään. Tosi lapsellista aikuisilta ihmisiltä.

Sitten arvon työsuojelupäällikkö ja pääluottamusmiehet. Miksi olette menneet allekirjoittamaan moisen ohjeistuksen. Asia ei kuulu teille. Tarkistakaa tehtäväkuvanne ja toimivaltanne. Teidän tehtävä on olla työntekijän apuna ja turvana, kun hän apua pyytää. Nyt sidotte kätenne työnantajan tahtoon. Mitä teette, jos teitä tarvitaan todella puolustamaan työntekijää. Näissäkin asioissa.

Voi surkeuksien surkeus tämä Keski-Karjalan yhteistyö.

Ei kommentteja: